Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nissan primera p11 2000 zgasł podczas jazdy

mirko2121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,primera 1,8 zgasł podczas jazdy co dziwne zanim się zatrzymałem nie działał obrotościomierz,kontrolki od ABS,AIRBAG i kontroli silnika działał natomiast licznik,kontrolki oleju i ładowania ,przy próbie odpalenia z biegu puki jeszcze jechałem kontrolki gasły a poza tym nic się nie zmieniło zatrzymałem się,cofnołem kluczyk a następnie przekręciłem do pozycji start wszystkie kontrolki zapaliły się i samochód odpalił bez problemu ,wiem że to trudny temat ale może ktoś wie z czym to powiązac przydarzyło mi się to pierwszy raz odkąd mam primere właśnie dziś, chyba że z tym że wracałem z wyborów i źle zagłosowałem taka kara.

sprawdź łańcuch czy nie wyciągnięty za bardzo 

Dzięki za podpowiedzi,ale wydaje mi się że luz w stacyjce wyłączył by wszystko a świeciły się dwie kontrolki,a łańcuch to też by się paliła chyba kontrolka sterowania silnika ale nie wiem.Mam pytanie wygląda na to że padły kontrolki i wskazania którymi steruje komputer a pozostały tylko olej i ładowanie czy mógł się odłączyc na chwile komputer a po przekręceniu ponownie stacyjki wróciło do normy i jak ewentualnie temu zapobiec,ponieważ przy normalnej jeźdźie nie widzę problemu ale w trakcie wyprzedzania albo wyjeżdźania z ulicy podporządkowanej może byc różnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...