Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Głosowe wybieranie kontaktów w Nissan Connect

TESTER 1956

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś u siebie korzysta z takiej opcji wybierania kontaktów telefonicznych. Jak to uruchomić. U mnie auto wyświetla gotowość ale nic poza tym. Polecenia głosowe też przyjmuje ale wybiera nie to co mu zlecam. W Pasku i Insygni poszło bez problemów a w Notku nie wiem jak to ogarnąć. 

Nikt nie używa tej opcji .......?????

Miałem nadzieję że ktoś ten problem ugryzł do tej pory ale wychodzi na to że nie. Metodą prób i błędów ustaliłem, że wybieranie głosowe zależne jest, poza opcją w aucie, od rodzaju i ustawień telefonu a także od rodzaju programu, aplikacji która tę funkcję obsługuje. W każdym bądź razie, bynajmniej, w moim aucie ta opcja występuje i działa.

• 1 rok później...

Czy ktoś u siebie korzysta z takiej opcji wybierania kontaktów telefonicznych. Jak to uruchomić. U mnie auto wyświetla gotowość ale nic poza tym. Polecenia głosowe też przyjmuje ale wybiera nie to co mu zlecam. W Pasku i Insygni poszło bez problemów a w Notku nie wiem jak to ogarnąć. 

Nikt nie używa tej opcji .......?????

Miałem nadzieję że ktoś ten problem ugryzł do tej pory ale wychodzi na to że nie. Metodą prób i błędów ustaliłem, że wybieranie głosowe zależne jest, poza opcją w aucie, od rodzaju i ustawień telefonu a także od rodzaju programu, aplikacji która tę funkcję obsługuje. W każdym bądź razie, bynajmniej, w moim aucie ta opcja występuje i działa.

Tutaj trochę o tym napisałem . Bo właśnie to odkryłem super sprawa polecam 

Tutaj trochę o tym napisałem . Bo właśnie to odkryłem super sprawa polecam 

Przed chwilką od przeczytania Twego wpisu rozpocząłem przeglądanie forum. Będę sprawdzał u siebie czy zadziała.

Jak najbardziej działa. Wcześniej miałem inny telefon i pewnie dlatego miałem z tym problem. 

Z czystej ciekawości dzisiaj sprawdziłem sterowanie głosowe z kierownicy. Telefon Huawei p8 lite, android 6.0, ale to chyba nie ma znaczenia. Po przytrzymaniu dłużej przycisku słuchawki na kierownicy i piknięciu, radio wypowiedziało w j. polskim komunikat o usłudze. Następnie na wyświetlaczu radia pojawił się napis po angielsku , żeby powiedzieć do kogo dzwonić.  To wszystko. Następny komunikat głosowy po polsku informował mnie o braku połączenia z internetem. Na tym usługa się zakończyła i radio przeszło na muzykę.  Teraz tak,  jeśli znalazłem się w zasięgu sieci WiFi przy  wybieraniu głosowym( trzeba dokładnie powiedzieć nazwę abonenta do którego chcemy zadzwonić) telefon łączył bez problemu. Natomiast poza  zasięgiem WiFi musi być włączona usługa danych komórkowych, a telefon(smartfon) musi mieć odblokowany ekran. Tak wynika z moich obserwacji na moim smartfonie. Wydaje mi się, że do dzwonienia wykorzystywana jest usługa google. Ponieważ  nie dzwonię często nie będę korzystał z tego udogodnienia, może sporadycznie?

Ja też nie korzystam z głosowego wybierania a z racji że korzystam z telefonu służbowego który nie ma internetu jedynie z ciekawości zająłem się tematem by sprawdzić czy działa czy nie. U mnie jest tak jak opisujesz tyle że mój telefon po wciśnięciu słuchawki na kierownicy automatycznie się odblokowuje, ale bez wifi opcja głosowego wybierania nie działa. W zasięgu, na innej karcie sim, działa jak trzeba.

Tu temat też był wałkowany.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106264-g%C5%82osowe-wybieranie-kontakt%C3%B3w/page-1

Ja też nie korzystam z głosowego wybierania a z racji że korzystam z telefonu służbowego który nie ma internetu jedynie z ciekawości zająłem się tematem by sprawdzić czy działa czy nie. U mnie jest tak jak opisujesz tyle że mój telefon po wciśnięciu słuchawki na kierownicy automatycznie się odblokowuje, ale bez wifi opcja głosowego wybierania nie działa. W zasięgu, na innej karcie sim, działa jak trzeba.

Tu temat też był wałkowany.

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106264-g%C5%82osowe-wybieranie-kontakt%C3%B3w/page-1

Już chciałem prosić moderatora o przeniesienie tematu, żeby nie powielać.  Temat wałkowany był w zakładce crossovery, nie w note. Więc nic się nie stało. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...