MaciekM Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam dawno nie zaglądałem ale niestety dobroć nie trwa wiecznie w almerce znow pojawiły się problemy To na początek, jechałem sobie do dziewczyny trasa kielce-skarzysko czyli droga ekspresowa, 5 bieg 4 tyś obrotów auto w pewnej chwili szarpnęło i tak jakby go odcieło brak reakcji na gaz po chwili wrócil do życia ale bardzo słabo przyspieszał więc gdy dojechałem auto postało i ostygło odpalam po kilku godz wracam znowu szarpniecie i znów to samo tylko ze teraz wyskoczył check bład P0335-układ napędowy, czytałem ze to odpowiada za czujnik wałka rozrzadu ale i nie tylko lecz również za katalizator swiece i coś tam jeszcze. W sumie pierwsze na mysl ze katalizator bo auto faktycznie osłabło ale skasowałem bład check sie juz nie pojawia. Ale ostatnio jak jechalem chcialem troche kate wypalic jechałem tak z 8 km na 3 biegu 5 tys obrotów auto szarpneło zgaslo i nie chcialo odpalic postalo doslownie minute i odpalilo od strzała, moc ta sama lecz od tej pory nic nie szarpie, moje pytanie czy to zapchany kata? czy ktos miał juz taki problem? Problem nr dwa polega na tym ze wyjalem filtr powietrza który wymieniłem, wyczysciłem przepustnice ale tu zaznacze ze nie odpinałem jej od wtyki i poskładałem wszystko szczelnie, auto po tym zabiegu trzyma podwyzszone obroty w granicach 800-950. Czy po takim czyszczeniu trzeba adaptowac przepustnice mimo to ze jej nie odpinałem od elektryki? czy wystarczy zresetować komputer jesli tak to jak w tym modelu to zrobić? odpiąć klemy i na ile czasu go zostawić? Wiem ze wypracowanie ale proszę o jakieś sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Zakładając nowy temat przed jego treścią otaguj go np. [N15], [N16]. Następnie nadaj mu taki tytuł (używaj także opisu), żeby nikt nie miał wątpliwości o czym piszesz. Postaraj się zamieścić w nim jak najwięcej słów kluczowych opisujących Twój problem. np. [N15] Stuki w lewym przednim koleopis - tylko podczas skręcania w lewoNie umieszczaj w tytule tematu terminów zastępczych jak: "pomoc", "problem", "pilne", "nie wiem co robić" itp.; Tematy nie spełniające tych zasad bedą usuwane.Jeśli coś sprawia Ci trudność, skontaktuj się z moderatorem. Najpierw korzystaj z wyszukiwarki! Wpisz np.-->P0335<-- i już będziesz miał trochę do poczytania. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.