sq9mcs Opublikowano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 To nie tak działa. Tutaj nie pomogę. Potrzebujesz emulator taki jak w Connects2 aby BCM mógł reagować i prawidłowo odpowiadać na przyciskanie klawisza TRIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 OK Czy mógłbyś powiedzieć jaki interfejs ( jakiej firmy) używasz, lub wskazać jaki trzeba kupić? Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 O ile dobrze pamiętam to ten: http://allegro.pl/sterowanie-z-kierownicy-nissan-quashqai-navara-i5170629371.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 O ile dobrze pamiętam to ten: http://allegro.pl/sterowanie-z-kierownicy-nissan-quashqai-navara-i5170629371.html Dzięki za link, ale obeszło się bez emulatora, arduino choć nie wiem jakim cudem przekazuje sygnał z przycisku TRIP, znaczy działa. Zaleta tego rozwiązania to przede wszystkim koszty, no i jedno użądzenie. Zamiast kupować CarPC Joycon EXR i emulator (jakieś 300PLN) zapłaciłem około 30PLN. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi, teraz i Ja mogę się cieszyć nową zabawką w path-cie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ert Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 dooddie, pokażesz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Cześć ert Przy najbliższej okazji, jak będę coś zmieniać zrobię zdjęcia i postaram się wszystko opisać. Żeby nie zaśmiecać wątku aq9mcs założę nowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 daj szczegółowy opis jak wsadziłeś tam arduino, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 daj szczegółowy opis jak wsadziłeś tam arduino, Cześć Podłączenie Arduino jest w miarę proste, ja nigdy nie miałem styczności z elektroniką a dałem radę. Prawie wszystko co jest potrzebne wyczytałem na innym forum, ja tylko zmodyfikowałem program. Link do forum: https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=102305&postdays=0&postorder=asc&start=0 . Jest też tam mój wpis. Załączam poprawiony schemat, mam nadzieję że czytelny. Jak by co to oczywiście pomogę. Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Napisz jeszcze które Arduino zostało użyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Napisz jeszcze które Arduino zostało użyte Sparkfun ProMicro, ja użyłem klona ogólnie dostępnego na allego za 23 PLN, W linku który wstawiłem wcześniej jest wszystko, od wyboru płytki przez zainstalowanie środowiska na komputerze do zaprogramowania płytki. Gość odwali naprawdę fajny manual. Pozdrawiam Witam. Dal tych którzy się przymierzają do podmiany radia na tablet. Oprogramowanie Timur's Kernel dla nexus 7 2013 z systemem android 6.0.1, do 21 stycznia można pobrać za darmo. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Witam. Zrealizowane tani sam projekt tylko mam problem bo po odpaleniu tabletui nie wlacza się dac dopiero chwilowe twylaczenie i ponowne włączenie tabletu uruchamia daca. Nigdy za pierwszym uruchomieniem tabletu nie odpala dac . Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Wygląda na to że nie rozpoznaje trybu ładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Wygląda na to że nie rozpoznaje trybu ładowania. Tablet od razu po podaniu zasilania laduje się, tylko nie wlacza się dac. Chcualbym rozwiązać ten problem może z kimś na gg? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Tablet od razu po podaniu zasilania laduje się, tylko nie wlacza się dac. Chcualbym rozwiązać ten problem może z kimś na gg? Proszę o pomoc Cześć Też bym obstawiał problem z zasilaniem. Czy DAC jest wpięty do Hub-a USB aktywnego czy pasywnego (czy jest zasilany oddzielnie), czy używasz kabla OTG-Y ?. U mnie połączenia wyglądają tak jak na schemacie. Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Wcześniej miałem dac podłączony przez hub aktywny ale nic to nie zmieniło. Mam zwykły kabel otg y . Jednak po uruchomieniu ładowania tabletu i tym samym jego wybudzeniu ,napięcie na kablu otg, gdzie wpięty jest dac jest 5v . Mimo tego jakby tablet nie wykrywal dac i trzeba na chwilę wyłączyć i włączyć zasilanie wtedy odpala się razem z dac. Osobne zasilanie dac nic tu nie da. Może ustawienia w tablecie? Edytowane 28 Marca 2018 przez lowelas12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Sprawdź w oprogramowaniu timur-a czy urządzenie widać, wypnij dac-a i zobacz czy znika z listy urządzeń a potem podepnij i sprawdź czy się pojawi. Może problem leży po stronie dac-a a nie tabletu. Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Co to za DAC?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To dac behringer. Na tablet jest wgrany autodroid. W oprogramowaniu nie wiem jak sprawdzic czy go widzi ale napewno skoro gra za drugim uruchomieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zapomnij o bezproblemowej pracy. Tylko kernel Timur'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Można go znaleźć za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Cześć Jeśli masz nexus-a 2013 to znajdziesz go tu: https://www.reddit.com/r/timurskernel/comments/51lhgf/v40_for_android_601/ Poczytaj sobie też wątek na tym forum, dużo można się dowiedzieć: https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?p=954064#954064 Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam czy jest ktoś kto potrafi mi wgrac timur a? Mam autodroid a timura żaden informatyk nie chce się podjąć chociaż sam program jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam czy jest ktoś kto potrafi mi wgrac timur a? Mam autodroid a timura żaden informatyk nie chce się podjąć chociaż sam program jest dostępny. Cześć W pierwszym linku który Ci podesłałem jest timur i instrukcja jak to zrobić. https://www.reddit.c...or_android_601/ Ale jeśli to za skomplikowane to mogę Ci pomóc jeśli bywasz w Warszawie. Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lowelas12 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) No nie bywam .. juz 2 informatyków z ogloszenia nie podjęło wyzwania, teraz jeden walczy ale jeśli nie da rady może mógłbym Ci wysłać tableta ? Dogadamy się w kwestii finansowych. Witam. . Timur wgrany jest juz ok. Tablet od razu uruchamia dac i się nie zawiesza. Dzięki za pomoc. A jak w timurze dodać przyciski glosnosci na pasek nawigacyjny ? A autodroidzie były od razu. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez lowelas12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dooddie Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 No nie bywam .. juz 2 informatyków z ogloszenia nie podjęło wyzwania, teraz jeden walczy ale jeśli nie da rady może mógłbym Ci wysłać tableta ? Dogadamy się w kwestii finansowych. Witam. . Timur wgrany jest juz ok. Tablet od razu uruchamia dac i się nie zawiesza. Dzięki za pomoc. A jak w timurze dodać przyciski glosnosci na pasek nawigacyjny ? A autodroidzie były od razu. Proszę: https://forum.xda-developers.com/nexus-7-2013/themes-apps/mod-media-volume-buttons-navbar-car-t3180274 https://www.reddit.com/r/timurskernel/comments/3eq5iy/media_and_volume_keys_in_the_navbar_flashable/ Pozdrawiam Dooddie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi