analyzer65 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Cześć. Jak w temacie. Interesuje mnie to , co widać na zdjęciu. W rogu schowka. Co to takiego i do czego służy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Makrofag Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Pewnie złącze mini jack do podłączenia np mp3 ja w swoim mam jeszcze usb 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Złącze mini jack do podłączenia np mp3. W Notkach po 2009r jest dodatkowo gniazdo USB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Można przez nie podłączyć zewnętrzne źródło dzwięku. Tak jak już wspomnieli koledzy, najbardziej oczywistym będzie odtwarzacz mp3, bo radio w opcji nie odtwarza takich plików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Dodam od siebie. Przy korzystaniu z tego złącza radio należy przełączyć na AUX (z ang. Auxiliary) co oznacza dodatkowy, pomocniczy, innymi słowy urządzenie zewnętrzne odtwarzające np: jak sugerują koledzy Mp3, telefon kom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzer65 Opublikowano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Aaa, to do tego służy. Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omn Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Złącze mini jack do podłączenia np mp3. W Notkach po 2009r jest dodatkowo gniazdo USB A to lipa! A ja mam notka z 2010 i usb brak Może zbyt uboga wersja (Accenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Nie wiem jaką ja mam wersję. Próbowałem ustalić przy ubezpieczeniu korzystając z szczegółowych danych ubezpieczyciela ale wyposażenie auta nie pasowało do żadnej wersji. Ciekawość co do posiadanego modelu powróciła. Korzystając ze strony "http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&ext=BA2&vin=SJNFAAE11U2011410&cfg_id=2&cat=15"wyszło mi po numerze VIN że posiadam model ACENTA , czyli taki jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Nie wiem jaką ja mam wersję. Próbowałem ustalić przy ubezpieczeniu korzystając z szczegółowych danych ubezpieczyciela ale wyposażenie auta nie pasowało do żadnej wersji. Ciekawość co do posiadanego modelu powróciła. Korzystając ze strony "http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&ext=BA2&vin=SJNFAAE11U2011410&cfg_id=2&cat=15"wyszło mi po numerze VIN że posiadam model ACENTA , czyli taki jak Ty. A nie rozszyfrowałeś kodu na słupku ?? Tam jest wszystko co ważne w wyposażeniu i wersja pakietowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 No niestety nie mam nalepki na słupku od strony pasażera. M@reS fajną masz naklejkę (sądzę, że to naklejka). Kiedyś w BMW-cy założyłem samodzielnie wykonany alarm w którym jednym z elementów, po otworzeniu samochodu, był dosyć głośny komunikat głosowy. "Kradniesz mój samochód zastanów się czy warto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Taki komunikat głosowy w j. angielskim jest w Saabie 9-5 2.3 Turbo z 2008 roku:) Syn kupił trzy miesiące temu i sprawdzaliśmy czy ma alarm itd....po otwarciu drzwi na uzbrojonym alarmie mrugają światła i komunikat że kradniesz właśnie czyjś samochód....a po komunikacie przeraźliwy alarm Zresztą ten Saab nawet mówi, że masz zapiąć pasy, po ustawieniu że przekroczyłeś prędkość, że właśnie jedziesz na rezerwie i proponuje ci zjechać na stację benzynową przyjemnym żeńskim głosem Niby bajer, ale całkiem przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Najpierw ze wstydem wielkim przyznam, że naklejkę na słupku posiadam jednak, ze wstydem bo wychodzi na to, że nie znam swego auta. Ale jakoś z tamtej strony nigdy mi nie po drodze, a widzieć ja widziałem tyle że opatrzyła się i wyleciał, fakt jej istnienia z głowy, Jak napisałeś o niej nawet spojrzałem, z siedzenia kierowcy, otwierając drzwi pasażera i stwierdziłem iż jej nie ma. Ale wczoraj coś mnie tknęło i poszedłem popatrzeć, ni i jest jak byk. Co do komunikatu głosowego to dokładnie tak jak piszesz tyle że to moje urządzenie mówiło moim głosem. A po przekręceniu stacyjki, mój prawie że aksamitny głos (żona nie chciała się nagrać) przypominał o włączeniu świateł i zapięciu pasów. Więcej nic nie mówił, tylko tyle udało mi się stworzyć jakieś 25 lat temu. Po komunikacie o kradzieży włączały się światła dwie syreny, jedna w kabinie druga na zewnątrz a po 5 sekundach dodatkowo klakson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Trzeba było jakiś mały dzwon kościelny zamontować...zamiast tych 6 syren i kilometra kabelków z mrugającymi światełkami A tak serio nie chciał bym się nadziać na taki alarm od razu cala dzielnica wiedziała że Tobie auto ktoś kradnie no i ten "aksamitny" głos na wstępie. Złodziej zawał murowany i jeszcze być płacił za jego odratowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Takiego samego zdania byli fachowcy od alarmów, którzy oglądali ten wynalazek. Nikt nie próbował jej ukraść na szczęście, ale najlepszy numer był jak ją sprzedałem. Wieczorem, była top sobota, po transakcji syn nowego właściciela, chcąc poszpanować sprzętem, pojechał z kumplami na dziwki. Miał pecha bo akurat tego dnia dom uciech był pod ostrzałem milicji. Auto było charakterystyczne i bardzo znane milicji, więc milicjanci widząc młodocianych, w moim aucie, zatrzymali ich. Auto moje, papiery na mnie nie pomogło żadne tłumaczenie ze dziś a właściwie to było już wczoraj kupione. Trzecia w nocy dzwoni telefon. Dyżurny komisariatu , kolega, pyta mnie gdzie mam samochód. Odpowiadam w garażu, zgodnie z prawda stał w nim już nowy Nissan. a dokumenty do auta masz. Są w samochodzie odpowiadam, tez zgodnie z prawdą, bo zawsze w aucie mam kwity wszystkie. No to cie zmartwię odpowiada dyżurny, auto ci skradli ale pociesze cię bo patrol właśnie zatrzymał twoje auto wraz ze złodziejami. Pomimo zaspania coś mnie tknęło i pytam a jakie auto zatrzymali..? No jak jakie BMW. No i tu go rozczarowałem, że to już nie moje auto. Było sporo śmiechu przez długi czas po tym zdarzeniu. A ja miałem obowiązek zgłaszać zmianę auta by nie było następnych wpadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 heehe.....to się małolat przejechał Ja będąc na Śląsku stawiam auta na placu zaprzyjaźnionej firmy ochroniarskiej mają monitoring itd. Przyjechał do mnie szwagier pozałatwiać kilka spraw i został na noc. Zrobiliśmy małe zakupy (takie dla nas jak chata wolna) i zostały w bagażniku pod monitoringiem. Szwagier zaoferował się, że zajdzie i przyniesie zakupy.......po 10 min telefon, że go zatrzymali i nie chcą wypuścić bo otwierał nie swój samochód Też było śmiechu bo jak mówił gdy podszedł, otworzył i zajrzał do bagażnika już nad nim stało dwóch w ekwipunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Nio to się chłopcy spisali jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi