Zigzag Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dzień dobry! Mam takie pytanie do bardziej doświadczonych posiadaczy K12 - chciałabym w swoim autku zamontować halogeny z gotowego zestawu jak na załączonych zdjęciach. Dostępny jest na Allegro. Potrzebna będzie wymiana "pająka", który zresztą jest w tym zestawie. I pytanie - czy można to bezpiecznie zamontować (moja K12 2/3 68 KM jest z 2009 r.) i czy efekt wart będzie świeczki? W sumie wiem, że w mieście te halogeny raczej się nie przydadzą i chodzi głównie o efekt wizualny. I zastanawia mnie jeszcze, czy taki zestaw jest oryginalny. Tak w sumie wygląda, ale nie wiem.... nie pytałam jeszcze sprzedającego. Dzięki za dobre rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Tak ,to jest ORI ,tylko powiedz ,po co? Sam założyłem i przez kilka lat ze 2 razy zostały użyte ,a świeci to beznadziejnie. O wiele rozsądniej w to miejsce wsadzić DRL ,tym bardziej że wymiana żarówek pozycyjnych i H4 , jest w k12 do najłatwiejszych nie należy.Jednak jeśli się zdecydujesz ,to wszystko hula jak powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigzag Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dzięki za odpowiedź. H4 sama wymieniam, już się nauczyłam Myślałam o tym, ale zestaw do DRL jest chyba trudniejszy do dostania. Wtedy też trzeba będzie pająka zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 same DRL to koszt nie wielki(można dopasować za ok150-250zł) To masz przykładowe linki ,jest tego sporo. http://archiwum.allegro.pl/oferta/swiatla-dzienne-dziennej-drl-led-micra-k12-05-10-i4166505830.html zestaw DRL+ Halogeny w jednym to już ok.800zł http://jafra-tech.de/swiatla-do-jazdy-dziennej-drl-led-plus-halogen-led-nissan-micra-k12-i-k13-jafra-szczecin.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigzag Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Dzięki, zobaczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmiart Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 kolego wydaje mi się że ten zestaw nie jest do twojego rocznika rocznik 2009 powinien mieć zaślepione otwory w zderzaku na halogeny a jka je zamiontować i wszystko opisane zjajdziesdz w opisie do montażu drl było opisane dokładnie jak coś to pisz n pw chętnie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 To koleżanka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigzag Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Dzięki, po urlopie chciałam je kupić bo są jeszcze dostępne. Dowiem się dokładnie czy pasują do auta po lifcie. U mnie jest zderzak chyba przedliftowy bo był na pewno wymieniany, ale sprawdzę to. Dzięki za zaoferowanie pomocy ale sama nie będę zakładała tych świateł, więc pewnie by się nie przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.