rafik73_note Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 WiTam Właśnie zakupiłem notka 1.5 dci 68 km, 2006 rocznik. mam pytanie, na słupku od pasażera widnieje numer, po którym podobno można zidentyfikować wersje i wyposażenie.jak to można zrobić? Podaje numer: FTKALEGE11EGEAJCB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Coś takiego odczytałem. F - 5 drzwi TK - silnik K9K A - 2WD L - kierownica po lewej stronie E - wersja Acenta G - model na Europe E11 - numer Nissana Note I E - multipotr fuel injection A - K9K 50KW Edytowane 18 Maja 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ooo, dzięki! Możesz zdradzić, skąd wziąłeś "dekoder"? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mam całą tabelkę Ale nie da rady jej wkleić na forum bo za duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ok, trochę mnie zbulwersowała kwestia manuala po polsku, nissan olał, dealer krzyknął 300, to trochę niepoważne, dobrze, że jest to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ile można tyle pomożemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Thx z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Z numeru VIN wyszło mi ze niby ACENTA z kodu na słupku też wychodzi to samo ale dla pewności jeśli możesz M@reS sprawdź mój numer; FDLALEFE11EGAGEBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) F - 5 drzwi DL - silnik CL14DE A - 2WD L - kierownica po lewej stronie E - wersja Acenta F - skrzynia 5 biegów E11 - numer Nissana Note I E - multipotr fuel injection G - model na Europe A - silnik 1.4 Tylko z Twojego końcówka BB wynika że była to wersja Visia z wszystkimi dodatkami Acenta (życzenie kupującego) i zaliczona jako Acenta. Nie wiem o co tutaj chodzi, ale do Visia kupujący dorzucił cały pakiet z Acenta.......domyślam się ze Acenta była droższa od Visia z całym dodatkiem więc temu taki model Edytowane 20 Maja 2015 przez M@reS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 No i dlatego po opisach wyposażenia nic mi nie pasowało. Ale jest jeszcze jedna zagwozdka. Po numerze VIN wychodzi że silnik jest CR14DE, a u Ciebie wyszedł CL14DE ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) sorry...ma być CR14DE To L z vinu mi się zapodziało Nie ma innych silników w tym modelu tylko CR14DE HR16DE K9K Ale wychodzi że Visia z pełnym pakietem Acenta Najprościej odszyfrować opcje Tekna bo tam ma być wszystko co było oferowane. A to idzie już na linii produkcyjnej Edytowane 20 Maja 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik73_note Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Narobili smaka a nie mam automatycznych świateł ani czujnika deszczu... :/ http://auta.moto.pl/samochody/NISSAN/61847/Note+1.5+dCi+Acenta/p Co oznacza JCB w końcówce kodu: FTKALEGE11EGEAJCB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 20 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Wszelkie automaty są standardowo w wersji Tekna. Z tego co wiem to przed liftem można było połączyć opcje Visia i Acenta. Nie można było Acenta przerobić na Tekna. Po liftingu jest inaczej bo są wersje Visia, Acenta, I-Way i potem Tekna. Pierwsze trzy można mieszać, Tekna jest niezmienna. A co do końcówki to jak byś miał ostatnie litery takie same to jest pakiet + dodatki = pakiet wyżej. U Ciebie z fabryki wyszła Acenta Edytowane 20 Maja 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabybrs Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 najlepszy dekoder jaki znalazłem! i bardzo dobra stronka sklepu z częściani samochodowymi. https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi