mateusz.ex Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Witam! Mam problem z notem 1.6 benzyna z 2006 roku, 98tys przebiegu. Po odpaleniu auto od razu gaśnie, jeżeli wcisne pedał gazu to już działa normalnie. Czy spotkał sie ktoś z takim problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 regulator ciśnienia ,zbyt bogata mieszanka paliwa ,sprawdzałeś błędy? czy auto za każdym razem tak ma ,czy tylko na zimnym , po dłuższym postoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz.ex Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Jechałem do wawy i zatankowałem paliwo na jakiejś nieznanej stacji w malej wiosce. Dojechałem, wszystko było ok. Na drugi dzień pale i zaczął sie problem. Od dwóch tygodni tak juz mam. Próbowałem nawet zalac 98 ale nic nie pomaga. Zapale, dodam gazu i wszystko działa normalnie, nawet moge puścić gaz i trzyma obroty. Ale jak nie trzymam na gazie podczas zapalania, to od razu gaśnie. A żeby sprawdzić błędy, to na warsztat trzeba jechać? sory troche nie ogarniam, ale szybko się uczę. Dzięki za zainteresowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 może masz znajomych ,co posiadają skaner obd2 ,to sam sczytasz . jeśli to po zatankowaniu ,to możesz spróbować wlać do paliwa coś z chemii np. STP do benzyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz.ex Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Popytam znajomych o ten skaner, a jak nie maja to moze zamówię bo widzę, ze nie jest taki drogi. Ale na pczatek kupie STP, nawet jak nie pomoże to cos tam przeczyści. Dzięki za pomoc, bede na bieżąco informował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.