monkahead Opublikowano 24 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 W zeszłym roku zabezpieczyłem tylne sanki preparatem antykorozyjnym, wiążącym chemicznie rdzę. Po roku nie widzę kompletnie żadnych nowych oznak korozji. Ogólnie stalowe elementy podwozia w J10, korodują jedynie w miejscach spawów (czyli normalka). Przed tegoroczną zimą postanowiłem to samo zrobić z przednimi sankami oraz zabezpieczyć przednie oraz tylne sanki woskiem. Użyłem preparatów Boll: neutralizator rdzy 1x 400ml oraz wosk w sprayu 3x 500ml, sprawdziły się doskonale, wystarczyło na cały samochód włącznie z zabezpieczeniem profili (wosk ma aplikator na wężyku). Polecam bo koszt niewielki, a auto powinno jeszcze trochę posłużyć. Jak to tej pory, przez 8 lat użytkowania tego samochodu, jedyna awaria to rozklejona lampka oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 W marcu wymiana tylnych tarcz i klocków, a w kwietniu samochód pojechał już do nowej właścicielki, niech jej służy tak samo bezawaryjnie, jak mnie. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi