Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziurka w oponie

rafik73_note
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Uszkodzenie boku opony- przecięta, dziura ,guz( pęknięty kord) -dyskwalifikuje oponę z użytku !

Żaden zakład nie naprawia boku opon ,naprawiać? nie wyrzucić!!!

• Upvote 1

Uszkodzeń bocznych nie naprawia się!

Chyba,że w taczce ogrodowej...

Poza tym - chyba stara już ta opona (sparciała , wyblakła - tak wygl. na zdjęciu)

• Upvote 1

Skyler ty masz łoko faktycznie śparciała :D 

O kolego na śparciałych to nie jazda trza zakupić kumplecik a teraz opony w przystępnych cenach!

Mam zamówione nowe opony, a musze dziś koniecznie przejechać 50 km

Nikt Ci nie zagwarantuje ,że nie uszkodziły się wzmocnienia boczne...Chyba nie muszę pisać co dzieje się przy pęknięciu opony podczas jazdy?

Dodatkowo jeśli to stary trup - ja bym nie ryzykowała jazdy 50 km.

• Upvote 1

Przerzuć tę trefną na tył - jeśli jest na przedniej osi !

I jedź ostrożnie ,co to 50 km? Nic   :D

Edytowane przez Skyller
  • Upvote 1

To bardzo dobrze  :)

Rafik a jaką masz na zapasie??

Edytowane przez Edek01

Byłem w wulkanizacji, gość stwierdził, że mogę jeździć, opona lekko naruszona z zewnątrz...uff. Skyller, opona nie jest sparciała, tak tylko na focie wygląda, może mój tablet ma sparciały aparat? ;) dzięki za troskę i poważne podejście do tematu. A zmienić i tak muszę , bo to .... zimówka :D

Na zapasie dojazdówka :D

Rafik jak miałem zimowe Pirelli i guzy na zewnętrznych bokach opony, to w zakładzie też mi powiedzieli że po co kupuje nowe skoro te dobre i jeździć mogę :D 

Dla wulkanizatora jak powietrze nie schodzi z uszkodzonej opony to jest super!!! 

Ale to my jedziemy tym samochodem a nie wulkanizator  :D

• Upvote 1

Dokładnie Panie Edku... dokładnie...

ale może kolega @rafik dojeździ do kolejnej zimy na tej oponie? ... ;)

Koniec tematu - pytał - otrzymał od nas opinię....A jak zrobi - jego wybór / decyzja.

Niemniej jednak - należy mieć świadomość, że opony to jeden z najważniejszych aktywnych punktów w samochodzie, który odpowiada za nasze bezpieczeństwo...Nie można być w tej kwestii ignorantem.

Opona jest sparciała.Widać przy rancie na całej długości,są tam widoczne pęknięcia gumy

Jeszcze raz dzięki, tak jak wspominałem oponki zamówione, do tego czasu tylko drobne kursy po mieście, a zimówki tez jesienią zamówię, ale na stalowych felgach, bo szkoda alusków :D pozdrawiam

A tak z ciekawości jakiej firmy to opona i z którgo roku? Na opanach są czterocyfrowe identyfikatory np. 1813 - co oznacza produkcę w 18 tygodniu 2013 r. Pytam o rocznik, bo opona sparciała przy nasadzie. Abo stara albo samochód długo stał.

Lukne po pracy ranger

Ranger, opony maxxis 185/65/r15 92t, nie mogłem namierzyć daty, znalazłem tylko MA/PM 03

No zerkne jeszcze, sterany z pracy wróciłem, na spokojnie lukne

Ranger, 1411

Co ciekawe, na lewym nie ma a jest na prawym

No to trochę dziwne. Wynika z tego, że opona jest z 2011 r. Nie powinna być jeszcze tak sparciała.

Co ciekawe, na lewym nie ma a jest na prawym

Data produkcji bita jest na jednej stronie, dlatego z jednej strony możesz mieć a z drugiej nie. A swoją drogą ja bym nie ryzykował jazdy na takiej oponie i głowę daje, że jak zatrzymają Cie do kontroli to wstrzymają, bo taka opona zagraża bezpieczeństwu,  pojazd od dalszego ruchu że o zabraniu dowodu i mandacie nie wspomnę.

Bez przesady ;). Wymień jak najszybciej i jak nie musisz to nie jeździj. Po co ryzykować bezpieczeństwem, mandatem i utratą dowodu rejestracyjnego.

:shiftyninja:  :shiftyninja: A ja tam bym...6 rano, wpadają chłopaki w kominiarkach z dziurkaczami i gumiarza na pręgież :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...