Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

k11-problem z odpaleniem-immo?

Piter10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,posiadam K11 z 1999roku.Bardzo fajne autko, ale raz w roku ma głupi wybryk.Opisze sytuacje która była w styczniu.Micra nie chciała odpalić, wymieniłem świece-bez rezultatu, sprawdziłem paliwo-sikało,filtr nowy,dobrą stroną założony,iskra na świecach-jakaś tam była,zostawiłem przez zupełny przypadek kluczyki w stacyjce-oczywiście w położeniu nie załączony zapłon,i pojechałem do teściów,wracam po dwóch dniach,dla hecy kręce zapłonem a tu micra pali od razu-i tak jeżdzi dobrze do dzisiaj.Dodam że w kluczykach są takie dropsy czerwone-plastikowe,które łapią połączenie z immo,bez nich kluczykami auta nie odpale.Moje przypuszczenie jest takie,że głupieje immo.taka sytuacja zdarza się raz w roku od kilku lat.Jakie macie sugestie w tym temacie?I drugie pytanie-jak sprawdzić w prosty sposób,czy to immo,posiadam miernik samochodowyUT-107...

Jak znam życie to immo by mrugało na jakaś lampką np. w primerze na podszybiu jest a tobie raczej moduł zapłonowy albo mase gdzieś gubi trza by to po mierzyć  :)

• 1 miesiąc temu...

Jak znam życie to immo by mrugało na jakaś lampką np. w primerze na podszybiu jest a tobie raczej moduł zapłonowy albo mase gdzieś gubi trza by to po mierzyć  :)

Nie, immo nie mruga,kontrolka immo nie zachowuje się inaczej niż zwykle,próbuje go wtedy odpalić,kręci ładnie rozrusznikiem, ale nie chce odpalić,A jak się ma do tego ten moduł zapłonu o którym piszesz?Gdzie go szukać i jak ewentualnie sprawdzić?Ah,moduł zapłonu,oczywiście chodzi o aparat zapłonowy-w mojej micrze jest on razem z czujnikiem halla.Wiem że można go sprawdzić w prosty sposób za pomocą diodowej żaróweczki.Jedna osoba kręci rozrusznikiem, a druga podłącza przewody wskażnika diodowego-no właśnie podłącza ale gdzie dokładnie???Czy ma ktoś opis jak to zrobić???

Szkoda,że nikt nie wie jak sprawdzić ten aparat zapłonowy, może zapytam inaczej,czy przy zepsutym aparacie zapłonowym i przy zepsutym immo będe miał objaw taki że nie będzie iskry na świecach, czy będzie ona słabsza?

Czy ktoś  z Was posiada kody błędów do nissana micry K11 1.0 16V 1999rok?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...