Piter10 Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Witam,posiadam K11 z 1999roku.Bardzo fajne autko, ale raz w roku ma głupi wybryk.Opisze sytuacje która była w styczniu.Micra nie chciała odpalić, wymieniłem świece-bez rezultatu, sprawdziłem paliwo-sikało,filtr nowy,dobrą stroną założony,iskra na świecach-jakaś tam była,zostawiłem przez zupełny przypadek kluczyki w stacyjce-oczywiście w położeniu nie załączony zapłon,i pojechałem do teściów,wracam po dwóch dniach,dla hecy kręce zapłonem a tu micra pali od razu-i tak jeżdzi dobrze do dzisiaj.Dodam że w kluczykach są takie dropsy czerwone-plastikowe,które łapią połączenie z immo,bez nich kluczykami auta nie odpale.Moje przypuszczenie jest takie,że głupieje immo.taka sytuacja zdarza się raz w roku od kilku lat.Jakie macie sugestie w tym temacie?I drugie pytanie-jak sprawdzić w prosty sposób,czy to immo,posiadam miernik samochodowyUT-107... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Jak znam życie to immo by mrugało na jakaś lampką np. w primerze na podszybiu jest a tobie raczej moduł zapłonowy albo mase gdzieś gubi trza by to po mierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter10 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Jak znam życie to immo by mrugało na jakaś lampką np. w primerze na podszybiu jest a tobie raczej moduł zapłonowy albo mase gdzieś gubi trza by to po mierzyć Nie, immo nie mruga,kontrolka immo nie zachowuje się inaczej niż zwykle,próbuje go wtedy odpalić,kręci ładnie rozrusznikiem, ale nie chce odpalić,A jak się ma do tego ten moduł zapłonu o którym piszesz?Gdzie go szukać i jak ewentualnie sprawdzić?Ah,moduł zapłonu,oczywiście chodzi o aparat zapłonowy-w mojej micrze jest on razem z czujnikiem halla.Wiem że można go sprawdzić w prosty sposób za pomocą diodowej żaróweczki.Jedna osoba kręci rozrusznikiem, a druga podłącza przewody wskażnika diodowego-no właśnie podłącza ale gdzie dokładnie???Czy ma ktoś opis jak to zrobić??? Szkoda,że nikt nie wie jak sprawdzić ten aparat zapłonowy, może zapytam inaczej,czy przy zepsutym aparacie zapłonowym i przy zepsutym immo będe miał objaw taki że nie będzie iskry na świecach, czy będzie ona słabsza? Czy ktoś z Was posiada kody błędów do nissana micry K11 1.0 16V 1999rok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.