karibox1 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Chciałbym poinformować, że nigdzie nie ma łątwych w aplikacji dystansów do xtraila t30. Otóż pasują od Primy P12/ Almy N16 http://allegro.pl/dystanse-mdf-nissan-primera-p12-almera-n16-micra-i5154811277.html Problem jest o tyle poważny, że nikt nie wie od czego pasuje a od czego nie. Teraz wiemy. Trzeba tylko rozwiercić minimalnie oryginalne otwory montażowe w dystansie (wystarczy wiertełko o numer większe niż otwór). Jeśli nie rozwiercimy to też podejdzie ale może pęknąć bo to MDF klejony lub się rozwarstwić od naprężeń przy przykręcaniu. Po przykręceniu pasuje każdy głośnik 165mm. Ważna jest też głębokość. Jeśli jest to standardowy głośnik to wystarczy 18mm. U mnie pasują idealnie helix dark blue. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Hej Ja dystanse robiłem samemu.... grubość ok 15mm i są do poprawki bo magnes nie pozwala całkowicie opuścić szyby. Przy moich głośnikach nie obeszło się też bez powiększania otworów w drzwiach. Pamiętasz jaka jest odległość od głośnika do maskownicy drzwi przy tych dystansach? bo myślę o zwiększeniu grubości a boję się że membrana będzie miała kolizję z maskownicą. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 20mm będzie ok, ale nie mogę się skupić bo masz nowy avatar, u mnie jest 18 i jeszcze szparka będzie he he Tero się trzymaj Barti bo montuje dziś nowe audio rainbow/clarion/helix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.