lemmy69 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 No, ja przyspawałem nowe łapy do podłogi po całym obwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Lutospawanie jest mniej szkodliwe dla blach, niższa temperatura, nie uszkadza ocynku tu masz więcej jak cie to interesuje http://narzedziowa.com.pl/lutospawanie-informacji/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 No, jeśli reperaturki w ocynku to faktycznie szkoda go naruszyć ocynkowane rynny chyba kiedyś były lutowane właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jurek a skąd nowe łapy? Wyciąłeś z używki czy dorobiłeś na wzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Jurek ile podnosiles bude zeby sie tam dostac i jak ? Edit: Ogladalem zdjecia, poszedles po calosci , progi widze z profila sa, ile trzeba podniesc bude zeby wyjechac z podwoziem do przodu? bo ja mam tylko 75 cm w gore mozliwosc pod wiata. U mnie nie wygla da to tak az jak u Ciebie, tzn podloga cala jedynie te zasrane progi, no i tylne nadkola na rantach. Ogolnie jak widze ogrom prac, to chyba przeloze to wszystko na wiosne, urlopu moge tydzien wziasc, a w tydzien to raczej nie ogarne, bo zawsze wyskakuje cos wiecej niz sie zalozylo. Po robocie tez slabo przy lampie robic nocami. Rób Jurek to auto, bo juz takich nie produkuja i trzeba reanimowac ile sie da. Edytowane 4 Września 2015 przez redwater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 75 teoretycznie wystarcza ... ale szkopuł tkwi w tym że nieobciążona rama też idzie w górę zawsze możesz założyć niższe kapcie lub wiatru upuścić żeby ramą wyjechać tam na fotkach widać z czego i jak łapy robiłem ... z tego samego profilu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 75 teoretycznie wystarcza ... ale szkopuł tkwi w tym że nieobciążona rama też idzie w górę zawsze możesz założyć niższe kapcie lub wiatru upuścić żeby ramą wyjechać tam na fotkach widać z czego i jak łapy robiłem ... z tego samego profilu Spoko, mam kola z kapciami 29" i jeszcze mozna upuscic wozducha, wiec luz, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Tylko pchnąć ramę samą na kapciach nie jest lekko ja sobie traktorem musiałem pomagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 o mały włos bym napisał o popuszczeniu na drążkach ... ale u Redzika to by nie zadziałało spoko, wymiary dotyczą silnika V6 i ori zderzaka jeśli przód był dłubnięty ku górze to spoko, ewentualnie teściową zatrudnić jako balast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Można jakieś krawężniki podwiesić do ramy na pasach, a teściową też można do tego wykorzystać a nietylko do otwierania piwa . Edytowane 4 Września 2015 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 4 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Dobrze że Gruby nie czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Spoko, wyciagniecie podwozia to nie problem, jest wyciagarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 NO to u mnie "dywany" wydarte. Nawet nie jest źle. Fred Flinston jeszcze by się nie napędził :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) No wiec tak, pierwsze testy lutospawem na cienkich blaszkach 0,4 mm ocynk mam za soba. Wyglada to tak: Z drugiej strony posmarowane pewna pasta przed spawaniem, po spawaniu zamoczone , posypane solą. Siedzi juz tak 48 godzin i nie zamierza zardzewiec, test trwa dalej. Jak sie sprawdzi to bedzie fajna technologia na naprawe. To lecimy dalej z koksem, dorwalem blache stalowa ocynkowana 0,7mm, przecialem fleksa 1mm. jeden spaw jest na surowo, ogladamy z 2 strony, widzimy bialy nalot jest to utleniony ocynk, czego nie chcemy: Nastepny jest z magiczną pastą, jak widac nie ma bialego nalotu, utleniony ocynk jest pokryty czyms innym rownie fajnym: I oba spawy obok siebie: Przypominam jest to 2 strona spawu, tam gdzie nie mamy w np profilach zamknietych pozniej dostepu do oczyszczenia. Oczywiscie jak do testu przystalo posolone i zostawione pod chmurka. Gdzieniegdzie zdarlem ocynk, zeby bylo widac roznice jak rdza chwyta. No to czekamy. Edytowane 10 Września 2015 przez redwater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Jak u Ciebie z terminami? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Magiczna pasta ... recepturę zapodaj Wiem że kefir z Biedronki ... ale co jeszcze?? A tak na serio to też spawam podłogę z ocynku 1,5 mm ... zdzieram flexem brzegi najpierw ... Tyle że u mnie z Mig-a trochę więcej ciepła daje ... ciekawe czy by się sprawdziło to z "pastą" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Jak u Ciebie z terminami? :-) Sobie nie mam czasu zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 No dobra, podbijasz cenę fachowo a wracając do tematu to jak z terminami? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Magiczna pasta ... recepturę zapodaj Wiem że kefir z Biedronki ... ale co jeszcze?? A tak na serio to też spawam podłogę z ocynku 1,5 mm ... zdzieram flexem brzegi najpierw ... Tyle że u mnie z Mig-a trochę więcej ciepła daje ... ciekawe czy by się sprawdziło to z "pastą" ?? Lemmy , ... Dajesz blache 1,5mm Czolg robisz ? Edytowane 11 Września 2015 przez redwater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Piotrek, o receptę miałeś pytać A "jakieś topniki ..." No nie zdradzi skubaniec żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 (edytowane) Piotrek, o receptę miałeś pytać A "jakieś ...i ..." No nie zdradzi skubaniec żart W spozywcznym popros o szuwaks z kota [na PW CI napisze], taka tajeminca. Inna sprawa ze nie ręcze za to, testuje dopiero, jak sie sprawdzi bedziemy stosowac. O ile mnie wczesniej jacys blacharze nie zabija za "psucie" im roboty co 2-3 lata. Edytowane 11 Września 2015 przez redwater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Podbijam pytanie jak z terminami....urlop wakacyjny można milej spożytkować niż smażenie się na słońcu. Lans jeszcze nie przejął rudej po króciaku ale piszę się już w kolejkę asekuracyjnie w nadziei gdybyś z amatorki na profi przeszedł. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Po 24 h i posoleniu, popadalo i podzialo sie conieco. Spaw bez pasty z bialymi nalotami wykazuje tendencje do rudej ale to punkciki minimalnie, To samo zdarte kawalki ocynku zarudzialy. Co innego spaw z pastą. Nie wykazuje oznak rudej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Czyli rokuje dobrze, trzeba troche dluzsze testy przeprowadzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redwater Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Rokuje bardzo dobrze. Pomysl, ze fabryczny lutospaw z drugiej strony nie oczyszczony tez bedzie rdzewial, tylko duzo dluzej to potrwa. W mojej "technologii" mysle , ze wydluze czas zrudzenia z 5-10 razy, w zaleznosci od tego czy bedzie to w solance, zwyklej wodzie, czy na sucho. Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi