Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] wymiana rozrusznika, blokada antykradzieżowa w alarmie matador

wicu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, bardzo proszę o pomoc :)

Po wymianie rozrusznika w ten piątek alarm w samochodzie zaczął wariować, za każdym razem po podłączeniu znów akumulatora wyje, silnik nie odpala. Słychać kręcący rozrusznik, ale tak jakby paliwo nie docierało do silnika, dodatkowo nie palą się kontrolki po włączeniu zapłonu.

Udało mi się obejść alarm i juz nie wyje, ale cały czas nie ma kontrolek i paliwo nie dociera do silnika, tak jakby wciąż mimo odłączenia alarmu nie zachodziła powiedzmy "reakcja zapłonu", rozrusznik kręci i tyle...

Czego to może być wina? Alarm odłączony ale cały czas jest włączona tak mi się wydaje blokada anty kradzieżowa, czy jest jakiś sposób na wyłączenie bądź obejście tego problemu?

Proszę śmiało pytać o wszystko, na każde pytanie potrzebne do rozwiązania odpowiem :)

Dzięki...

To normalne ze wyje, bo nie przełączyłeś wlacznika serwisowego. Przywróć,to,wszystko do stanu pierwotnego i po podpieciu akumulatora po prostu zamknij i otwórz auto z pilota i powinien przestać wyć.

Już to robiłem przed obejściem alarmu, nie reaguje w żaden sposób na żaden z dwóch pilotów... oba są sprawne, ok 2 tygodnie temu w obu zmieniałem baterie i kodowałem i działały normalnie, teraz nie reagował i nie reaguje na nie...
Doszedłem do sedna problemu, spaliła się centralka od alarmu, dziś w 3 godziny usunąłem calutki, wszystkie wiązki i zabezpieczenia został tylko z kluczyka. Samochód odpala, jeździ i wszystko działa jak powinno...

Aby nie zakładać nowego tematu:

Jaki warsztat polecacie w Warszawie Ursynów i okolice? Mam do zrobienia drążki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...