krzych62 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam. Mam problem z moim P12 2,2 dci. Jak jest zimny odpala od dotknięcia ale jak się rozgrzeje to ponowne odpalenie jest utrudnione. Muszę dłużej przytrzymać zapłon i wolno wchodzi na obroty. Potem pracuje normalnie. Po wyłączeniu powtórka z rozrywki. Jak ostygnie jest ok. Może macie jakieś sugestie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Brak odpowietrzenia zbiornika paliwa,udroznic rurke przelewowa do baku i odpowietrznik zbiornika, od listwy com raila zdejm gumowa rurke przelewowa,odkrec korek zbiornika, dmuchnij w nia powinno byc slychac babelki powietrza w zbiorniku. Przyczyna jest podcisnienie w zbiorniku ktore cofa paliwo po wylaczeniu zaplonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych62 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Dzięki za podpowiedź. Dam odpowiedź czy pomogło. Pozdrawiam. Witam. Wczoraj zrobiłem jak radziłeś. Faktycznie jak dmuchnąłem w przelew to oczy wyszły mi na wierzch. Faktycznie było zatkane. Na razie jest ok. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczag Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam. Mam problem z moim P12 2,2 dci. Jak jest zimny odpala od dotknięcia ale jak się rozgrzeje to ponowne odpalenie jest utrudnione. Muszę dłużej przytrzymać zapłon i wolno wchodzi na obroty. Potem pracuje normalnie. Po wyłączeniu powtórka z rozrywki. Jak ostygnie jest ok. Może macie jakieś sugestie. Pozdrawiam. ja miałem ten sam problem w 1.9 dci okazało się że mam padnięty jeden wtrysk . dodatkowo świeciła mi się lampka że mam wodę w filtrze paliwa . Pojechałem do mechaniora od wtrysków i naprawił ( zregenerował padnięty wtrysk) już jeżdzę 3 lata po naprawie i wszystko ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.