Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Kamera cofania - nie działa - białe pasy

Majkelo

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz problem polega na tym, odkad kupilem primerke kamera cofania nie dzialala. Czarny ekran z takimi dwoma paskami. Bylem na myjce, umylem samochod a tu kamera dziala tylko byla lekko zaparowana i slabo bylo widac przez nia. Ok rozkrecilem i dostalem sie do kamerki podkleilem szybke silikonem na kamerce i bylo super przez dwa dni. Potem ta sama sytuacja z czarnym ekranem z dwoma paskami. Co moze byc przyczyna?

Wszystko jest dobrze sprawdzalem. Cos mi sie wydaje ze czas kupic nowa lub ta oddac do naprawy. W tych p12 to chyba standart z tymi kamerami

• 1 rok później...

Witam. Mam problem tak , że podczas cofania wyswietlacz nie lapie obrazu zaczyna mrygac takie jak by szerokie pasy poprzeczne. Gdzie szukac usterki.

sprawdzanie i oględziny zacząłbym na twoim miejscu od samej kamery i jej podłączenia. W mojej była wilgoć, ale w porę do niej zajrzałem i uszczelniłem a już było widać śniedź na płytkach drukowanych.

Przerabialem ten temat, najprosciej to otworzyc tylna klape i z lewej strony jest peszel z kablami w srodku, na 99% znajdzie sie tam kabel ktory jest zagnieciony, przerwany, ktory slabo przewodzi jezeli taki jest to napewno od kamerki, ja i wielu innych moich kolegow mieli podobne problemy i tylko u jednego naprawde kamera sama w sobie byla uszkodzona.

Robota na 20 minut, zadowolenie gwarantowane.

Pozdrawiam

kolego mowisz o tym peszlu ktory po otworzeniu klapy znajduje sie po lewej stronie na guze klapy ta guma co laczy klape z karoserja. Jesli mowisz o tym to u mnie w niej kable sa proste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...