kociao Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Siemanko! Witam wszystkich klubowiczów. Planuje zakup pierwszego auta, rozmyślam nad primerą p11 w lpg. Kwota, jaką dysponuję na zakup auta to 5tys. Czy taka kwota pozwoli mi na zakup dobrze utrzymanego auta z okolo 99/00 roku(oczywiście liczę się z naprawami po zakupie i mam na to dodatkową kwotę)? Czy może jednak takie ceny mogą świadczyć o czymś niezbyt dobrym? Pytam bo jestem laikiem jeśli chodzi o sprawy mechaniczne a nie chciałbym wpakować się w duże wydatki zaraz na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Ciężko o zdrową sztukę z lpg , sam oglądałem ostatnio parę sztuk i wszędzie ruda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kociao Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 A mechanicznie były godne uwagi czy dojechane? Jeśli chodzi o rudą to liczę się z tym, że trzeba bedzie się natrudzić z szukaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Daj sobie z tym spokój. Ja mam już swojej dość przejechałem ok 22 tyś km. i wymieniłem pół auta a i tak się ciągle coś pie..li Dodam że dbam o swoje auta i zawsze wymieniam wszystko na czas a pomimo tego ciągle coś. Moje najgorsze pudło w życiu. Naczytałem się, że takie super i w ogóle, sr20de miał być taki niezawodny a wcale nie jest. kaszana i tyle. Jak działa to fajnie się tym jeździ ale stare scorpio mi się mniej psuło niż to. ODRADZAM !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Przesadzasz z tą opinią P11 , kupiłeś pewnie zajechaną sztukę lub była serwisowana na najtańszych częściach . Moja ma 352000 km na liczniku i nie mam obaw pocisnąć jak dbasz tak masz . Ja bym kupił sobie następną P11 ale zdrową ale żona by mnie A mechanicznie były godne uwagi czy dojechane?Jeśli chodzi o rudą to liczę się z tym, że trzeba bedzie się natrudzić z szukaniem Jak już widziałem za dużo rudej to nie potrzebowałem jechać . Edytowane 8 Czerwca 2015 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Właśnie nie była zajechana i to mnie dziwi, a z niemiec raczej na najtańszych częściach nie są naprawiane. Jak napisałem wcześniej, dbam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Polifty to jest syf. Wiem że zabrzmi to patetycznie ale takie są fakty. Więcej elektroniki, gorsze zabezpieczenie antykorozyjne o silnikach nie wspomnę. Kto słyszał żeby w sr20 lub ga16 silnik brał olej i rozciągał się łańcuch i masowo padały przepływki . A w poliftach jest to nagminne. Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Oskr5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 To trochę prawdy jest bo przepływki kiepskie i zwalony też rozrząd który lubił trzaskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Przepływki lecą a na zamiennikach i naprawianych przez boscha nie chcą jeżdzić ( bynajmniej moja ). A co do rozrządu to też mam problem bo jak zaczął szumieć tak i na nowym też szumi i nie wiadomo o co mu chodzi ( założony cały zestaw Dokuji ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Było na początek sam napinacz wymienić a nie cały łańcuch ja już mam ponad 350 kkm a rozrząd nie ruszany 80kkm wymieniona przepływa na używaną i nadal śmiga .Warunek to dobra oliwa żeby nie było problemu z rozrządem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi