Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Pilnie poszukuje dobrego elektromechanika Krakow lub okolice.

gabson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie i Panie bardzo proszę o polecenie jak w tytule.

Posiadam p12 2.2 di.

W zeszłym tygodniu autko zgazlo podczas jazdy. Teraz czasem zapali czasem nie zapali. Czadem jedzie normalnie i po chwili gaśnie czasem znowu każde dodanie gazu powoduje dławienie i w efekcie stop. W zeszłym roku wymieniłem pompę, zregenerowałem wtryski, zaślepiłem EGR. Znalazłem w sieci warsztat Motomagic. Podobno chłopaki znają sie na robocie . Jednak odnoszę wrażenie że auto jest nietknięte. Podobno znaleźli zerwany przewód w wiązce od komputera ale naprawa nie przyniosła rezultatu. Podobno równie w dniu dzisiejszym sczytali soft ze sterownika i wysłali go do sprawdzenia. Usłyszałem również , ze zerwany kabel mogł spowodować uszkodzenie sterownika.... Nadmienię ze po udanym odpaleniu check Engine gaśnie prawidłowo...będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam

Gabson

Mój mechanik specjalizuje się w Renault może pomoże

Przedmuchaj przewod powrotny paliwa do baku, robi sie podcisnienie ktore cofa paliwo i wymien filtr paliwa- pomoze bez wydawania kasy, nic nie kosztuje a pomaga, mialem ostatnio ten przypadek- pomoglo

Dzieki za pomoc. Mam jeszcze do przelutowania moduł komfortu i do sprawdzenia ślizgi z łańcuszkiem od vacu.

Dlatego też wolalbym namiar na mechanika. Ja sam nie mam na tyle czasu żeby się tym zająć. Dziękuję koledze voyager za wskazówki. Kolego michael jak nie znajdę nikogo od nissana poproszę o namiar na twojego speca .

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...