jarlew Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Primerka chodzi jak trzeba, ale przy wymianie oleju oglądałem cały silnik z góry, dołu i boków. Olejem poci mi się chyba na wszystkich uszczelkach. Zaczynając od pokrywki głowicy, na misce olejowej kończąc. Szczególnie zaniepokoiły mnie krople oleju wiszące z chłodniczki oleju (czy jak to się tam nazywa, srebrne i wchodzą dwa węże z chłodziwem). Jeszcze rok czy dwa temu był stosunkowo suchy. Czy to po prostu wiek (99r), czy jak? Mam przejechane ok. 210tys. Proszę o info jakich firm polecacie uszczelki i może jakieś rady do wymiany. Na dniach umyje ten silnik i sprecyzuje skąd dokładnie leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukee84 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Primerka chodzi jak trzeba, ale przy wymianie oleju oglądałem cały silnik z góry, dołu i boków. Olejem poci mi się chyba na wszystkich uszczelkach. Zaczynając od pokrywki głowicy, na misce olejowej kończąc. Szczególnie zaniepokoiły mnie krople oleju wiszące z chłodniczki oleju (czy jak to się tam nazywa, srebrne i wchodzą dwa węże z chłodziwem). Jeszcze rok czy dwa temu był stosunkowo suchy. Czy to po prostu wiek (99r), czy jak? Mam przejechane ok. 210tys. Proszę o info jakich firm polecacie uszczelki i może jakieś rady do wymiany. Na dniach umyje ten silnik i sprecyzuje skąd dokładnie leci. u mnie się poci z pokrywy rozrządu na razie tego nie robię bo wyciek jest minimalny. musisz umyć silnik i wtedy zobaczyć gdzie jest źródło wycieku, wyciekający olej ma tendencję do "wędrowania" po całym silniku i pewnie przy okazji po skrzyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Uszczelki kup co najmniej Erling-a. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 A co jest lepsze od ERLING-A? Chcę to wymienić raz i zapomnieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 Pamiętaj że uszczelki świec nie są w komplecie do uszczelki pokrywy zaworów przy SR20 .Elring dobra firma + uszczelniacz na półksiężyce i będzie sucho . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.