pazdziochhh Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Witam, mam do wymiany z tyłu klocki i tarcze hamulcowe, i znów stoje przed dylematem co wybrac. Jeżeli chodzi o klocki to mam 3 typy, ATE, BOSCH, TRW ( ceny pomiędzu 90-100 pln ) z tarczami mam wiekszy dylemat bo i ceny już sie sporo różnią . TRW, ATE, BREMBO, BOSCH i ZIMMERMANY. z przodu mam Zimmermany i klocki TRW i jestem z tego zestawienia zadowolony, jakieś propozycje co wybrać na tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Boscha bym olał bo nie wiadomo gdzie to robią Tak jak kupiłem sobie jakieś niemieckie końcówki drążków a na opakowaniiu korea .. Ostatnio naczytałem się sporo opini o Rotingerze jest tani a dobry mam u siebie wersje Gt nacinaną i z dziurami + jakieś tam klocki i hamuje tył ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdziochhh Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) pierwszy raz o takich tarczach słysze, pełne kosztuja 67 pln za sztuke http://www.tarczehamulcowe.pl/77005-tarcze-hamulcowe-tylne-rotinger-1621.html. ALe z drugiej strony mi tarcze GT nie są potrzebne do mojej jazdy i:) Edytowane 15 Czerwca 2015 przez pazdziochhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zapoluj na allegro moze nawet trafisz na komplet z klockami bo mają --jedyny dystrybotor to Rafter chyba jakoś tak .. i to Polskie podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Ja od siebie polecę Blueprint. Japońskie, stosowane do pierwszego montażu przez Hondę, a niedrogie. Mam z tyłu, lepiej niż Bosch z przodu. Koszt tarcz 90zł za szt. , klocki 90zł za komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroxx Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 żadne nawiercane albo nacinane to nie są auta które mają po 200 km. w marcu wymieniałem cały kpl tył a w tym miesiącu przód. tarcze JAPANPARTS a klocki ASHIKA tył kosztował 220,- a przód 250,- za komplet. W primerze 2 lata temu też wymieniałem na zestaw tej firmy i byłem bardzo zadowolony, Zresztą proszę poczytać opinie o tych klockach -Ashika - bardzo dobre klocki w stosunku jakość/cena, nic lepszego za taki pieniądz nie znajdziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jak wspomniał kolega wyżej....żadne nawiercane i nacinane. Tino to nie wóz sportowy. prócz tego nacinane i nawiercane tarcze o wiele szybciej zużywają klocki. Po tarczy gładkiej klocki się ślizgają i hamują. Natomiast po nacinanych, klocki się szybciej ścierają gdyż występuje próg na nacięciu tarczy. Druga rzecz, to siła hamowania na tył, to tylko 30%, gdyż większość czyli 70% pobiera przód. Nie pamiętam jakie mam tarcze, ale klocki Deckermann - szare i mało pytą. Nawet na alusach mało widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pazdziochhh Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Kupiłem tarcze Rottingery po 67 za sztuke a do tego klocki Ashika za 77 pln. Mysle ze wybor rozsadny cenowo i jakościowo do mojej jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Sam się przekonasz a czasami nie ma co wymyślać i przepłacać do tego typu samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja koledze nie sugerowałem nacinanych tylko tą firmę bo czytałem dużo pozytywnych opinii ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Pomocy! Wymienione mam klocki i tarcze z tyłu wszystko zzgodnie ze sztuką(cylinder też czyste )a pomimo to lekko się ocierają i grzeją się koła. Za pomocą wszelką z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Może ręczny nie odpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Co robić??? Tam taka sprężyna jest... Dzięki za podpowiedź Aha oby dwa koła z tyłu gorące są . A jeśli ten ręczny nie odpuszcza to jak go zmusić co by zaczął działać jak należy? Edytowane 4 Czerwca 2017 przez sigma3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zrzuć linki i zobacz czy dalej się grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigma3 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Co robić w takim wypadku , co go może boleć? Tak zrobię bardzo dobra rada. Dziękuję za pomoc dam znać czy pomogło. Pozdrawiam Witam W nysce wymieniono płyn oraz wszelkie uszczelki w tylnym zacisku (lewym).Linka wraca do swojego położenia po spuszczeniu ręcznego. Mimo to grzeją się te tylne koła...Czy tam jest jakiś korektor siły hamowania? Czy może się grzać przez to , że ciut mocniej klocki siedzą w tych jarzmach? Bo wszystko przeczyszvzone i gumki zmienione... Edytowane 20 Czerwca 2017 przez sigma3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi