crayou Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 Cześć. Dziś zauważyłem, że mam 2 dziurki w mieszku od drążka zmiany biegów. Ktoś z Was wymieniał już może ten element? Jakiś szpec szyje mieszki na alledrogo, tylko jak to potem przytwierdzić do ramki? No i jak zdemontować samą ramkę? Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) dasz radę, jest na zatrzaski, są tanio ma alle, jak pociągniesz za szmaty do góry to wyjdzie Edytowane 17 Czerwca 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 ja zostawiłem u lokalnego tapicera, kosztowało mnie to 30zł, a pasuje idealnie. Tam jest drut wszyty wo mieszka żeby się zatrzasnął to tego srebrnego plastiku. Nie wiem jak to jest zrobione w tych z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Ja kupowalem na aledrogo ale dosc dawno temu. Mieszek super pasuje idealnie, drut ma wszyty (a nie liczylem na to), wyglad duzo lepszy można wybrać kolor nici,koszt byl cos kolo 30-40zl. Sprzedawca byl z poznania tyle pamiętam. Demontaz jest b prostu, odkrecasz galke, odpinasz guziczek i pozniej pociagasz ten drut jest na tyle elastyczny ze spokojnie wyjdzie. Włożyć juz bedziesz wiedział jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Znaczy się wychodzi mieszek z drutkiem a plastikowa ramka (srebrna) zostaje? No faktycznie - gość jest z Poznania Teraz sprzedaje po 25zł. Podpytam o drutek.ZTE Grand X Quad & Tapatalk Edytowane 18 Czerwca 2015 przez crayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Możesz wyciągnąć razem z ramką, ramka też jest tylko wciśnięta(żadnych wkrętów) nie trzeba używać duzej siły, wtedy chyba nawet wygodniej bedzie wcisnąć mieszek pod ramkę (tak tą srebrną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 A jak macie zamocowane przy gałce? U mnie czegoś chyba brakuje, mówię o mieszku. Powinien być sznureczek albo drucik.(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Napa/zatrzask taki tapicerski. ZTE Grand X Quad & Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zatrzask jest, ale to wszystko za luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 No to fakt. U mnie też było luźnawe i od czasu do czasu spadało. Dałem pod to trochę gumy samowulkanizującej i po problemie. Nie widać tego "dodatku" oczywiście. ZTE Grand X Quad & Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Z tym spadaniem to jest ciekawa sprawa, u mnie stary mieszek oczywiscie także nagminnie spadał. Po wymianie na nowy poza wyglądem najbardziej podobało mi się to, że ładnie i ciasno siedział. Niestety teraz sytuacja wygląda jak ze starym mieszkiem i też się czasem zsunie. Czy to jest kwestia elastyczności "skóry", czy "wyslizgania się " nie wiem, ale przydałby się jakiś sznurek albo gumka. Bądź jakiś układ antypoślizgowy, trzeba skopiować pomysł kolegi Edytowane 19 Czerwca 2015 przez nysska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) Cześć. Pan z Allegro sprzedaje mieszki z drutkiem. Dziś zamówiłem. Przy okazji fotki jak to jest poskładane/gdzie są zatrzaski/drutki/itp.: 1. Rozpiąć napę, przeciągnąć przez gałkę na tyle ile pozwoli, złapać za szmaty i pociągnąć do góry - zatrzaski łatwo puściły 2. Rozmieszczenie dziur po zatrzaskach ramki. 3. Zatrzaski ramki i uchwyty drutka. 4. Drutek ściskamy i wyciągamy spod uchwytów - jest dość sztywny. 5. A oto powód wymiany. Edytowane 5 Lipca 2015 przez crayou 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 (edytowane) i o to chodziło...jak zawsze za fotki u mnie plasik Edytowane 5 Lipca 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Przy zakładaniu nowego mieszka proponowałbym jednak odkręcić gałkę. Nowy mieszek będzie ciasniejszy, nie ma potrzeby go rozciągać już na starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crayou Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jak przyjdzie to zdam relację. ZTE Grand X Quad & Tapatalk No więc - przyszedł. Ogólnie jestem zadowolony, fajna jakość i wykonanie. Drutek jest, nawet wymiarami pasuje w 100%. Napa również obecna, choć i tak węższy koniec mieszka sporo ciaśniejszy od starego, więc konieczny był demontaż gałki. Szwy nieco za grube u góry, gdzie wszystkie się zbiegają ale w cenie 25zł nie spodziewałem się ideału. Roboty na 2 minuty a micha się cieszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi