Gość Erris Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam! Prosze na wstepie mnie nie zjechac za mozliwe, ze glupie pytanie... Chce w Polsce zarejestrowac Nissana Skylina R33 nie przekladajac kierownicy. Wiem, ze w PL jezdzi pare Skylinow bez przekladki i sa one zarejestrowane. Trzeba napisac do Ministerstwa Transportu prosbe o odstepstwo od konicznosci przekladki. I tu moje pytanie czy ktos juz w ten sposob probowal, ile czekal i na co dokladnie sie powolal? Dzieki za pomoc! PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 musisz mieć zaświadczenie od rzeczoznawcy, że dany pojazd nie był dostępny z kierą po lewej stronie i z tym idziesz do urzędu normalnie rejestrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erris Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 musisz mieć zaświadczenie od rzeczoznawcy, że dany pojazd nie był dostępny z kierą po lewej stronie i z tym idziesz do urzędu normalnie rejestrować Wlasnie pytalem rzeczoznawcow PZM o cos takiego to stwierdzili, ze oni czegos takiego nie wystawiaja bo nie maja takich danych. Odeslali mnie do swojego przelozonego i on mi podal, ze takie pismo do ministerstwa trzeba wyslac. Ja wlasnie mialem info, ze starczy zaswiadczenie od rzeczoznawcy, ze nie bylo wersji LHD i ze z takim papierem do rejestracji ide. Ale zglupialem jak powiedzieli, ze nie wystawiaja. OK. W takim razie uderzam tam znowu i bede ich cisnal o taki papier az mi go wkoncu chociazby dla ich swietego spokoju wystawia. Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erris Opublikowano 18 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2009 Dzieki wielkie za odpowiedzi. Uderze jeszcze raz i do urzedu komunikacji i do tej firmy DEKRA. Zobaczymy czy uda mi sie go zarejestrowac Dzieki jeszcze raz PZDR! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.