krzysiek440 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Witam.Każdy pewnie powie że mam do wymiany rozrząd bo ten typ tak ma tzn ,gaśnie wywala błąd p0340,nie chce odpalić wymieniony 3 czujnik i po chwili znów to samo.Problem polega na tym że gdy zgaśnie to nie chce odpalić ,natomiast po wyjęcu kluczyka i kilkukrotnym zamknieciu i otwarciu auta pilotem centralnego zamka odpala i tak za każdym razem gdy zgaśnie można go kręcić godzine i nie zapali a wystarczy wyjąc kluczyk pare razy zamknąć i otworzyć i odpala .Czy każdy któremu wywala ten błąd ma tak samo. Dodam że miałem kiedyś astre F i miałem to samo mechanik wymienił pół auta m,in komputer a okazało się że winna była pompa paliwa która się zacinała i potrzebowała jakiegoś impulsu by ruszyć. Co o tym myślicie skoro już o rozrządzie gdzie w Krakowie mogę go zmienić oprócz ASO ile ta przyjemność kosztuję robocizna + części widzę tu tylu fachowców a żaden nic nie podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 zapomnij narazie o rozrządzie i daj chwilę pomyśleć. czujnik wywala byc może dlatego że częśc która z nim współpracuje może być uszkodzona.trzeba tym tropem iść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 To będzie prawdopodobnie rozrząd. Zdjęcie klemy z acu ,zamiast "myku" z kluczykiem ,zapewne też pomoże w odpaleniu.Jeśli auto jest z przed drugiej polowy2005 to na pewno napinacz lub łańcuszek. Przypadek jednak szczególny, znajomemu w tiidzie non stop włączały się światła mijania w mrozy ,co powodowało wyładowanie acu ,wymieniono mu trzy moduły BCM a winny okazał się... zamek. Po wymianie jak ręką odjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 A ja myślę nieśmiało że to może być jakas pierdołka np imobiliser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jestem prawie pewien że immobiliser blokuje rozrusznik , więc nie kręcił by . Masz alarm może on blokuje zapłon . Ciekawe czy jak nie pali jest ciśnienie paliwa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 jak po przekręceniu stacyjki słychac pompe jak podaje to znaczy że jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek440 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Zawioze auto do elektronika koło krakowa może coś wymyśli.dam znać po wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 daj znać koniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek440 Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Witam .po trzech tygodniach spędzonych w warsztacie u elektronika który przejrzał całą elektronikę podmieniał czujniki ,immobilaiser,stacyjkę dalej wywalało błąd p 0340 chociaż auto zaczęło odpalać i jeżdzic w miarę normalnie,wymieniłem łańcuch i błąd zniknął auto jeździ zrobiło się żwawsze koszt wymiany 1100 zł.Jak ktoś potrzebuję bardzo dobrego elektronika z krakowa lub okolic to Tomasz Wójcik z Kościelnik adres i telefon w internecie ,tylko nie ma co dzwonic bo jest zawalony robotą i trzeba podjechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.