Cloux Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Może dorzucę coś od siebie w tym temacie. U mnie też to występuje, Zauważyłem jedną rzecz- w momencie gdy jest ten efekt włączam menu serwisowe i w menu stanu pracującego systemu widać skoki napięcia z ok. 12,5 V do ok.14,5V i z powrotem, rytmicznie wraz z przygasaniem i normalnym świeceniem. Nie znam się na elektryce, ale to chyba jednak kwestia alternatora lub regulatora napięcia. Może ktoś znający się lepiej coś więcej z tego wywnioskuje. Z tego co się już zorientowałem to nasze samochody posiadają inteligentny system ładowania akumulatora,dlatego występują skoki napięcia. Jeżeli u mnie bd występował dalej ten problem to znów pojadę do serwisu i uderze z tym właśnie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Taaa, inteligentne...inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Słuchajcie, zgadzałoby się to, co mi powiedziano jakiś czas temu w salonie, że problem falowania dotyczy wersji z silnikiem 1.2 ? ma to ktoś w wesji 1.6 (najlepiej J11 po FL)? Pytam, bo nie wiem, czy mam przy odbiorze auta wnikliwie tego falowania szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Ja mam Qaśkę 1.2 z 2014. Miałem wymieniony akumulator rok temu. Nigdy nie było falowania świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 14 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Słuchajcie, zgadzałoby się to, co mi powiedziano jakiś czas temu w salonie, że problem falowania dotyczy wersji z silnikiem 1.2 ? ma to ktoś w wesji 1.6 (najlepiej J11 po FL)? Pytam, bo nie wiem, czy mam przy odbiorze auta wnikliwie tego falowania szukać...W 1.6 takie zjawisko nie występuje. Sent from my SM-A510F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcio29 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Wczoraj i dzisiaj zauważyłem, że moje swiatła mijania pracują nierówno raz jasniej raz ciemniej (widzę je w odbiciu na innych samochodach przy zatrzymaniu na skrzyżowaniach). Dzieje się tak przy porannym starcie, gdzie załączam klimę, nawiew full na szybę, grzanie przedniej szyby i foteli. Czy to normalny objaw wynikający ze zwiększonego poboru energii, czy pierwsze oznaki padaki aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Normalna rzecz. Efekt od falowania napiecia. W QQ czasami może spaść napięcie poniżej 13V przy pracującym silniku szczególnie w zimie do tego praca układu regulacji jest w tym modelu niezrozumiała.Sent from my SM-A530F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Wg mnie normalna sprawa - napięcie w instalacji się waha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 11 godzin temu, Pawcio29 napisał: Wczoraj i dzisiaj zauważyłem, że moje swiatła mijania pracują nierówno raz jasniej raz ciemniej (widzę je w odbiciu na innych samochodach przy zatrzymaniu na skrzyżowaniach). Dzieje się tak przy porannym starcie, gdzie załączam klimę, nawiew full na szybę, grzanie przedniej szyby i foteli. Czy to normalny objaw wynikający ze zwiększonego poboru energii, czy pierwsze oznaki padaki aku? Nawet w starych "kredensach" Fiat 125p" zachodziło takie zjawisko,naturalny efekt ładowania i odcinania napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAMA Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Jednak czasami zjawisko jest różne dla różnych marek. I tylko dla zwykłych świateł. Led i xenon mają przetwornice, które dbają o stałe parametry zasilania. Dla zwykłych można sprawdzić i poprawić przewody i złącza, bo jak na każdym odłoży się trochę to na żarówce będzie już tragedia Kiedyś jeżdżąc Mondeo, po wrzuceniu na luz nocą robiło się tak ciemno, że przestałem żeglować w celu oszczędzania paliwa. Miałem wrażenie że zaraz zgasną mi światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memeQQ Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Był już nawet taki wątek na forum. Też to już w zeszłym roku zauważyłem, przy zimniejszej aurze, po rozruchu lekkie pulsowanie świateł mijania i chyba oświetlenia w podsufitce też, trwa to może do około minuty, aż napięcie się ustabilizuje, co jest normą w QQ. Potem nie zauważam tego. Jednakże odwołując się do poprzednich aut nie kojarzę czegoś takiego, a tu zwróciłem na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veteran Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Potwierdzam gdzieś już o tym było. U mnie ten efekt również występuje, wspomniałem o nim przy okazji wizyty w ASO. Podobno to normalne i ma związek z jakąś nagrzewnicą- nie pamiętam szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mereth92 Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Jest już znane rozwiązanie tego problemu. Nagrzewnica PTC pobiera za dużo prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Panowie to chyba jednak nie jest normalne. Dzisiaj po dwóch dniach stania auta na zimnie i odpaleniu przy temperaturze 1 stopnia nic takiego nie zauważyłem aby mi światła w jakikolwiek sposób pulsowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan Opublikowano 19 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zauważyłem rano, że światła mi delikatnie pulsują zamiast dawać światło ciągłe. Wyjechałem z garażu, przejechałem kawałek, stanąłem w korku i na samochodzie, który stał przede mną było wydać wyraźne pulsowanie. Gdy dodawałem gazu, przestawało pulsować. Też tak macie? Przebieg 5000 km. Nie powielaj tematu,używaj wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wzt29 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam kolegów QQ mój samochód morze około 5 m-cy temu miał wymieniany aku bo padł na amen a teraz zaobserwowałem ten sam objaw na zimnym pulsuje i światła pulsują jutro udam się do serwisu zobaczymy co powiedzą dam znać jak rozwiążą problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 W dniu 14.03.2018 o 19:52, Afrance napisał: W 1.6 takie zjawisko nie występuje. Sent from my SM-A510F using Tapatalk Występuje, u mnie widze to tylko po oświetleniu wewnętrznym zaraz po odpaleniu. Mam full ledy, więc swiatla mi nie pulsuja... Ale nie jest to jakieś męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WWMOTYL Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Aso ma już rozwiązanie tej usterki. Problemem jest spowodowany usunięciem przekaźnik nagrzewnicy przez fabrykę co powoduję zmianę obciążenia elektrycznego i nierównomierną pracę oświetlenia i wentylatora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotgier Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 19 minut temu, WWMOTYL napisał: Aso ma już rozwiązanie tej usterki. Problemem jest spowodowany usunięciem przekaźnik nagrzewnicy przez fabrykę co powoduję zmianę obciążenia elektrycznego i nierównomierną pracę oświetlenia i wentylatora . Napisałeś , że znają przyczynę. Pytanie czy mają rozwiązanie i usuwają usterkę? Jestem zainteresowany , bo wkrótce mam 2 przegląd. Na pierwszym zgłosiłem to wymienili mi aku lecz problem pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Przepraszam, ale poszukuję tematu wygaszania świateł do jazdy dziennej po włączeniu kierunkowskazu. Gdzieś go tu widziałem, ale nie pamiętam gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 To ja pisałem. Poszukaj w wątkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Ok. Ale w którym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magregor Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Też mam falowanie świateł i nagrzewnicy. Akumulator wymieniony w serwisie bo padł po 1,5 roku. Falowanie nie zmieniło się. Proszę o odpowiedź czy ktoś z forumowiczów załatwił sprawę w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magregor Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Też tak mam. Jak będę na przeglądzie to zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Serwisy nissana otrzymały biuletyn odnośnie pulsowania świateł w J11 po lifcie.Jest więc możliwość rozwiązania tego problemy,prawdopodobnie J11 przed liftem też już mają program. Tematy zostały połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi