Gość maxxx24 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 mam pytanko do użytkowników nota.jakie macie bądz mieliście opony wyjeżdzając z salonu.ja mam w homologacji napisane 175/65r15 78 a tymczasem wyjeżdzając z salonu miałem I mam 185/65r15 88 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Homologacja jest na 3 rozmiary opon, zamiennie używane (z tym że ostatni raczej wyłącznie w Teknie):- 175/65-15 - 185/65-15 - 185/55-16. Takie rozmiary miałeś w wyciągu, ze świadectwa homologacji ? :065: U mnie był tylko 175/65R15, a założone miałem 185/65R15 W niemczech byłoby to nie do pomyślenia, żeby sprzedawać z innymi niż w homologacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Teoretycznie samochody owinny być sprzedawane tylko z takimi oponami jakie w homologacji.(w Polsce nikt tego nie przestrzega ) Opony standardowe 175/65R15 są zamiennikiem 185/55R16, ale nie są zamiennikiem 185/65R15 (różnica ponad 2,1%). Fajnie ? opon 195/60R15 nie chciałbym widzieć na standardowej feldze 5,5 cala - byłby straszny balon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 to wychodzi na to że 175 są dawane tylko do wersji "visia"? swoja drogą jak "zedrę" swoje salonowe 185 to wrzucam 205. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esjot Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 o wychodzi na to że 175 są dawane tylko do wersji "visia Chyba tak jest, szukałem kiedyś na zagranicznych stronach wyposażenia notków, 175 było zawsze tylko w visia, a 185 w lepszych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 W moim mam 185/65-15, choć w świadectwie homologacji jest 175/65-15. Na "słynnej" tabliczce od ciśnienia opon jest 185/65-15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 no to u mnie jest identyczna sytuacja jak u ciebie andrew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 no to u mnie jest identyczna sytuacja jak u ciebie andrew. Patrząc na zdjęcie i wersję Twojego auta, to wygląda, że gdyby nie inny numer rejestracyjny, to na parkingu moglibyśmy się pomylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejtp Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Wyjeżdżając z salonu miałem opony 175/65 R15. Wersja Visia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxxx24 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 wiesz andrew ,ja już się raz pomyliłem na parkingu podziemnym.zapomniałem miejsca gdzie zaparkowałem i naciskam ........a tu nic!!! chodziłem w koło i przytykałem kluczyk do szyb(myślałem że bateria padła) a tu nagle moja żona pyta "czy to aby nasze autko?"myśle sobie -zwarjowała! ale zerknąłem na blachy no wyszło szydło z worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 wiesz andrew ,ja już się raz pomyliłem na parkingu podziemnym.zapomniałem miejsca gdzie zaparkowałem i naciskam ........a tu nic!!! chodziłem w koło i przytykałem kluczyk do szyb(myślałem że bateria padła) a tu nagle moja żona pyta "czy to aby nasze autko?"myśle sobie -zwarjowała! ale zerknąłem na blachy no wyszło szydło z worka. Muszę więc na Ciebie uważać na róznych parkingach podziemnych Bo można pomysleć, że jakiś gościu dobiera się do samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteq Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) założyłam nowy temat o oponach letnich Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez Piteq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafak74 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 wersja acenta 2010 rok opony 175.65.15 i ktos to zrozumie.CO salon to inne opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pokajoke Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Rozmiar 175*65*15 jest bardzo rzadko spotykany. Jak chcecie sprawdzić to wpiszcie sobie na allegro i nie będzie więcej niż jedna strona. Pamiętam że miałem nie lada kłopot ze znalezieniem kompletu "zimowych" w 2006 roku. Dopiero sąsiad co kupił nowe punto powiedział mi że ma taki sam rozmiar i cudem dostałem cztery nówki FULDA Winter w salonie Fiata. Zależało mi na wąskich bo jak wiadomo na zimę są lepsze. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 175/65 R15 to obecnie standardowa opona dla wszystkich wersji. Na alusy nakładana jest 185/55 R16. Faktycznie rozmiar niezbyt popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość potentila Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 (edytowane) w noesie najlepsze są koła z guzików przypinane szpilkami po bokach, jak zostawi sie roszke luzu to jedzie przes pół pokoju. Podniosłem temu użytkownikowi poziom ostrzeżeń. Edytowane 10 Maja 2010 przez bort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JackMirror Opublikowano 9 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 w noesie najlepsze są koła z guzików przypinane szpilkami po bokach, jak zostawi sie roszke luzu to jedzie przes pół pokoju. Na żadnym forum (oprócz onetu) nie widziałem tylu błędów ortograficznych i stylistycznych. Człowieku albo dziecko. Ile ty masz lat? Zadanie domowe z polskiego odrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 wietrzę tu jakąś idiotyczną prowokację, jeden z użytkowników zaczyna zachowywać się mówiąc delikatnie jak oszołom. Sugeruję najlepsze w takim przypadku rozwiązanie - lekceważenie jego idiotycznych uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi