Gość dzolero4 Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 Witam. W qashqaiu 2.0 benzyna po załączeniu klimy czuć wibracje których wogóle nie ma bez klimy. Nie wypadają przy tym plomby, ale drgania są odczuwalne. Czy ktoś ma tak samo ,czy to tylko u mnie tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Nic takiego nie występuje .Na wolnych obrotach włączenie klimy nie zmienia nic.Obroty prawie bez zmian-nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Witam. W qashqaiu 2.0 benzyna po załączeniu klimy czuć wibracje których wogóle nie ma bez klimy. Nie wypadają przy tym plomby, ale drgania są odczuwalne. Czy ktoś ma tak samo ,czy to tylko u mnie tak jest? obroty powinny wzrosnąć max o 100-150, nie słychać tego ani nie czuć, jedynym objawem jest wskazówka obrotomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzolero4 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Czyli coś jest nie tak. Ale nie zauważam wzrotu obrotów. Może oboty są za niskie.Co do obrotów to po odpaleniu, mimo wysokiej temperatury zewnętrzej obroty utrzymją się długo ponad 1000, aż nie chce mi się czekać kiedy spadną i ruszam. Później jest ok. Przecież nie ma zimy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Zimą -lekką tegoroczną po uruchomieniu obroty jałowe to 800 -900 tak i z klimą latem tego roku także.Bez drgań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzolero4 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 OK. Utwierdziliście mnie o wizycie w serwisie. Nie lubie, nie lubie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 9 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2008 Po wizycie w serwisie porozmawiasz z panienką która się zapyta czy jesteś zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Zimą -lekką tegoroczną po uruchomieniu obroty jałowe to 800 -900 tak i z klimą latem tego roku także.Bez drgań. Niemożliwe że włączenie klimy nie wpływa na obroty, chyba ze klima jest zepsuta: załączenie sprężarki obciąża silnik więc obroty minimalnie wzrosną (tak jak pisałem ok 100 obrotów) co najłatwiej zauważyć włączając klimę kiedy samochód stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 nie pamiętam na jakim poziomie obroty się utrzymują biegu jałowego czy 700 czy 900 po uruchomieniu to nieistotne -ważne że u mnie się nie zmieniają po włączeniu klimy w sposób rejestrowalny (może 50).Mam inne auto 1.6 z klimą i to samo.Pobór paliwa jest na pewno większy ale układ trzyma obroty.Klimy są sprawne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzolero4 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 No i po wizycie w serwisie. Drgania na jałowym po załączeniu klimy odczuwalne również przez serwis. Dla porównania w innym aucie jest to samo. Na razie jest za małe żeby to zdjagnozować ale trzeba obserwować. Co do obrotów po odpaleniu- powinny być wysokie( ponad 1000) żeby szybciej rozgrzać silnik nawet w lato. 3 sprawa wydajność klimy. Zmierzono 4 st C czyli wszystko w porządku ,chociarz dla mnie subiektywnie czasami jest za ciepło. Tyle po wizycie. Czyli nic nie było naprawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lechu1 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 mam też odczucie słabości klimy .Ale -wszystko jest czarne i duże i chłodzenie pewnie trwa-dłużej niż w innych autach,ale wydajność powinna być odpowiednia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 U mnie klima jak na razie chodzi bez zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 U mnie klima jak na razie chodzi bez zastrzeżeń ja też nie mam zastrzeżeń, po 10 min robi się już za zimno :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi