rrqetgerq Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Witam wszystkich na forum. Opiszę bez zdjęć jak przebiegła wymiana żarówki świateł mijania H4 od strony kierowcy. U mnie była to dosłownie minuta dwie roboty. A więc tak: Ściągamy złącze elektryczne z ww żarówki, na siłę bo siedzi na prawdę mocno, ja wspomogłem się płaskim śrubokrętem, po prostu podważyłem ten plastikowy wtyk z dwóch stron i sam wyskoczył z żarówki. Teraz ściągamy gumową osłonę, żadnych sztuczek, nic jej nie blokuje ani nie trzyma. Potem musimy wymacać górną część tej metalowej obręczy która trzyma żarówkę, wciskamy delikatnie i odchylamy w kierunku prawym (pasażera), nie ściągamy jej całkowicie, teraz odchylamy ją do dołu, żeby można było wyjąć żarówkę. Tyle. jeszcze filmik: Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burnbrain Opublikowano 17 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 tak jak koledzy pisali przyda się lusterko. popatrzeć jak tam zamocowane żarówki i działać. po pierwszym razie idzie łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 A ja mam mikusia k12 od trzech tygodni i na (dys)komfort wymiany żarówek H4 nie narzekam. Może to kwestia małych dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim11 Opublikowano 26 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2022 U mnie dramat…Kompletnie nie idzie ściągnąć nawet złącza elektrycznego, nawet na siłę, nieważne jak je próbuję chwycić, tak trzyma się mocno cały czas. Ma ktoś jakiś pomysł w tej sytuacji? Szczerze mówiąc po kolejnej bezskutecznej próbie zmiany żarówki w ten sposób nie wiem co robić dalej, robię wszystko według tego, co czytam na w instrukcji, na forum i nadal bez żadnego efektu. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2022 Spróbuj odchylić osłony gumowe i zdjąć sprężynki.Wyjmiesz w tedy całą żarówkę z kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesaol Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 (edytowane) Dodam od siebie, bo niedawno sam wymieniałem - proste się wydaje dla kogoś kto robił to już kolejny raz. Niemniej jak zrobi się raz nawet w drodze nie będzie to problemem. Edytowane 9 Grudnia 2023 przez prezesaol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi