osa Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Z racji tego ze znalazła się chwila czasu postanowiłem w końcu opisać swój projekt, który z uporem maniaka od jakiegoś czasu uskuteczniam:) Na wstępie chciałem podziękować kilku osobom, które od początku wspieraja projekt i bez nich nie miał by on racji bytu wiec tak: Wielkiemu Wacowi aka VQPower - za pomoc w kołowaniu gratów z USA i ogólnie pojęte wsparcie Coobciowi - który w trudnych chwilach służy pomocą Grzegorzowi - bez którego przekładka silnika była by niemożliwa Arturowi - który dzielnie znosił moje upierdliwe wizyty w lakierni i przyjmował każde słowa krytyki jak również za pożyczenie sprzętu potrzebnego do przeszczepu Michałowi Olszewskiemu i Bogusławowi Tamowiczowi za pomoc w transporcie samochodów jak również za wsparcie techniczne i duchowe I wielu innym, których wymieniać by długo, a którzy wiedza o kogo chodzi MODEL: Almera N15 przelot 250tys km SILNIK: w serii ga14de teraz już SR20DE High port UKŁAD DOLOTOWY: Seria UKŁAD WYDECHOWY: Kolektor 4-2-1 sr8 from ebay cala reszta układ dedykowany do amerykańskiej sentry tez z ebaya ELEKTRONIKA: Ecu Master jeszcze nie na pokładzie, ale wiązka już przygotowana ZAWIESZENIE: przód Tokico plus springi spaxa tył na razie seria KOŁA: na razie rasowe 13” UKŁAD HAMULCOWY: przód z almery gti (jeszcze nie przykręcone z powodu 13" tył na razie seria NADWOZIE: świeżutki biały lakier:) Halo lights plus białe kierunki boczne ŚRODEK: fotele z sunnego gti, tylna kanapa seria Wiec tak zacznijmy może od krótkiej historii samochodu. Jest to Almera n15 ga14de sedan kupiony w Polsce od początku w rodzinie wersja na ubogo, czyli nic poza przednimi halogenami (które już i tak zdarzyły wylecieć z samochodu) i oczywiście przednimi szybami elektryczni dokładanymi już w Polsce w salonie ;p Almerke nabyłem od rodziców z sentymentu, tudzież białe auto sprzedać trudno tutaj chwile po zakupie Auto po lekkich przejściach, ale do stycznia tego roku można powiedzieć bezwypadkowe, kiedy to pan w autokarze postanowił przerobić wersje sedan na hatchback’a co oczywiście przyśpieszyło decyzje o modyfikacjach i nie pozwoliło spokojnie przejeździć zimy. Wypadek spowodował o jakieś 5 miesięcy szybszy wjazd (ale nie wyjazd) na blacharnie i lakiernie gdzie auto miało zostać najpierw wyprostowane i w przypadku, kiedy naprawa by się powiodła miały nastąpić dalsze naprawy, do których przygotowania trwały od momentu zakupu czyli wymiana skorodowanych wszystkich drzwi plus klapy tylnej która teraz już koniecznie była do wymiany:p Do tego wymiana progów plus przednich i tylnych błotników i oczywiście zaspawanie dziur w podłodze, jeżeli takowe by się pojawiły W miedzy czasie został zakupiony od Kuby (Coobcia) czarny sunny n14 gti 5d jako dawca części na swapa I tak oto po prawie pól rocznej wizycie w blacharni i lakierni nastąpił dzień odbioru Almerki tu jeszcze bez tylnej klapy ale całość została tak odebrana z lakierni do poskładania we własnym zakresie Tyle na razie cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Tyle na raziecdn... kto ma Twoje gg ten widział trochę więcej hehe...jestem ciekaw co z tego wyjdzie-N15 Dubai Style? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Biel i czerwień, jak patriotycznie To będzie piękny projekt robiony z rozmachem. Czekamy na więcej fotek i relacji. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 OSA wreszcie ktoś wzioł się za jakąś ALMERĘ SEDAN -2.0 !!choć jakiś czas temu taka była tutaj...totalny SLEEPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Fajnie że to ruszyło - jak patrzę na wóz po lakierni to aż ręce się rozkładają od tego ile roboty w składanie pójdzie ale wiem że z twoją pedantyczną starannością zrobisz to lepiej jak fabryka... Ps. no nie bawem się spotykamy bo chyba samemu trochę Ci ciężko będzie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Rafał, jak Cie znam to każdy detal bedzie dopracowany w najmniejszym szczególe, widze że planujesz męsko :one: spodziewaj sie mojej wizyty musze to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Elektrownia ogarnięta, wóz sprawdzony - po kręceniu z ręki jest iskra i wtryski cykają... Niestety nie uruchomiliśmy go bo przy robocie poszedł rozrusznik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterix Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 wrzuć wiecej fotek dla szerszej publiki, najlepiej te co linkujesz w opisach na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Elektrownia ogarnięta, wóz sprawdzony - po kręceniu z ręki jest iskra i wtryski cykają... Niestety nie uruchomiliśmy go bo przy robocie poszedł rozrusznik :D Gdzie poszedł, kto mu pozwolił wyjść ? wrzuć wiecej fotek dla szerszej publiki, najlepiej te co linkujesz w opisach na gg Może Rafał mnie nie powiesi jak ja wstawię te fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Te lampy robią porządną robotę feclift lepszy jak w fabryce Jeszcze jakieś JDMowe kołka i będzie perfect design Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PMW Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 no ale z tymi mugenami RNR to doje@łeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NadiR Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (edytowane) no ale z tymi mugenami RNR to doje@łeś No może i o jedną poz. za dużo , ale i tak są z@jebiste. ps. wiesz gdzie takie można kupić taniej, oprócz ebay (nie RNRy ) np. Super Advan SA3R lub H&K JTM ? Edytowane 23 Sierpnia 2009 przez NadiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 z opisu gg wnioskuję, że auto już w Wawie. Kiedy konfrontacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 z opisu gg wnioskuję, że auto już w Wawie. Kiedy konfrontacja? Opis na GG: "sniezka juz w domu / stanowczo za nisko " Chyba czas ja odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwyczajny Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 noooo.. jezeli bedzie mozliwosc zobaczeniatego auta na bemowie to chyba przyjade z mojej wsi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 wiec tak z racji tego ze nie mogę zbytnio edytować pierwszego postu bo wszystko się rozjeżdża ;p wiec więcej fotek z budowy wklejam tu ostatnie chwile z ga14 na pokładzie chwila roboty i wypadł sam na ziemie idąc za ciosem sr20 na właściwym miejscu okazało się ze przewód od wspomagania nie pasuje od 1,4 i to niestety na jakaś chwile wstrzymało prace trochę świeżych gratów do zamontowania i tak oto po pierwszych przeróbkach światła od sentry jakoś zamontowane i tutaj to czego obawiałem się najbardziej czyli zabawy z elektryka dzięki Kubie w miarę szybko i sprawnie to poszło jak się okazuje nie taki diabeł straszny jak go malują nareszcie koniec przepychania almera odżyła co do felg to już mam upatrzony wzór, na razie będą 17 wolfrace'a te które są na sunnym tyle ze zostały przemalowane na biało, a docelowo chciałbym 5 zigen ProRace GN+ albo cos podobnego http://www.aspecproducts.com/forums/evom/5zigen/GN+bronze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Widok z góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 hehe widzę ze szybszy jesteś niż ja , a chciałem jakieś ładniejsze foto zapodać auto postawione już na 17" troszkę wyżej się zrobiło już na parking można wjechać. Teraz tylko wizyta u jakiegoś speca od tłumików coby mocowania zrobił lepsze potem wizyta u Kuby żeby auto wystroić i z potrzebniejszych rzeczy jeszcze tylna belka z hamulcami tarczowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Osa po prostu dech zapiera. Nie mogę się doczekać aż zobaczę na żywo na spocie twoją zabawkę. Wygląda zaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wóz mistrz, szkoda że ten rozrusznik ci zepsułem i nie słyszałem jak motorownia chodzi Ps. niesamowicie fajnie się maszyna prezentuje, nic tylko lusterka na biało i ja ci z tego silnika co masz zrobię SR20VE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wygląda przekozak i chodzi całkiem całkiem. Obstawiam okolice 160KM lub ciut powyżej. Proponuję pokręcić jeszcze wydechowym. U mnie sporo opóźniony i efekt wyczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Wóz mistrz, szkoda że ten rozrusznik ci zepsułem i nie słyszałem jak motorownia chodzi Ps. niesamowicie fajnie się maszyna prezentuje, nic tylko lusterka na biało i ja ci z tego silnika co masz zrobię SR20VE no,no SR20VE, to w takim razie co można jeszce zrobić z oryginałem. Maszyna super gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwyczajny Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Mistrzowstwo! z almery przed liftem zrobic pojazd rodem z F&F . na chwile obecną dla mnie numer 1 w almach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Kozacko wyszlo jetem pod wrazeniem. podziwiam takich ludzi jak wy. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nie wiedzialem, ze n15 moze byc tak ladna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi