Gość wojtek30k Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam, Czy ktos moze podpowiedziec jak wlaczyc automatyczne ryglowanie drzwi w Navarce ? Serdecznie dziekuje Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wg serwisu nie ma możliwości tzn. możliwość jest ale maja od góry zabronione. Prosiłem, aby u mnie włączyli to na moją odpowiedzialność. Bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PYRA Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Wg serwisu nie ma możliwości tzn. możliwość jest ale maja od góry zabronione. Prosiłem, aby u mnie włączyli to na moją odpowiedzialność. Bezskutecznie. Ja mam to wlaczone i wkurza mnie to na maksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szczureczek Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 ja coś takiego mam ale zakładałem sam alarm wszystko można, ale powiedz jakiej firmy nissan zakłada "fabryczny" alarm... cobra? powinieneś mieć z książkami obsługi i serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Pyra czemu Cię to wkurza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PYRA Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Pyra czemu Cię to wkurza? Dlatego ze np: kumpel chce wsiasc do auta chwyta za klamke a tu drzwi zamkniete za kazdym razem gdy ktos chce wsiasc musze pamietac by odryglowac drzwi, bardzo mnie to wnerwia. Drugi przyklad: wysiadam z samochodu bo chce wziasc cos z tylnego siedzenia, nie wyciagam kluczyka ze stacyjki, chwytam za klamke i naginam znowu na deske rozdzielcza by nadusic ten zasr... przycisk heheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezusik Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) wciśnij razem dwa przyciski przy włączonym zapłonie i przytrzymaj przez chwile ,zmienisz ustawienia .kierunki powinny ta funkcje potwierdzić poprzez mrugnięcie.pozdrawiam Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Rezusik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Kurczę, Rezusik, zrobiłem jak napisałeś, faktycznie kierunki potwierdziły, ale nic to nie zmieniło... W sumie nie zależy mi na tej funkcji ale ciekawi mnie co robię nie tak. Za pierwszym razem kierunki mrugnęły 3 razy szybko, a jak zrobiłem tak znów to kierunki mrugnęły raz ale dłużej. No i nie zmieniło się nic... A drzwi mają być zaryglowane podczas tej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Kurczę, Rezusik, zrobiłem jak napisałeś, faktycznie kierunki potwierdziły, ale nic to nie zmieniło... Witam, „Faja” spróbuj jeszcze raz. Blokada drzwi – działanie mechanizmu czujnika prędkości pojazdu / Blokowanie drzwi zależne od mechanizmu czujnika uderzenia: Wszystkie drzwi za wyjątkiem drzwi kierowcy, zostaną automatycznie zamknięte, po osiągnięciu przez pojazd prędkości 12 km/h / Wszystkie drzwi zostaną automatycznie odblokowane kiedy czujniki uderzeniowe wykryją uderzenie a wyłącznik zapłonu będzie się znajdował w położeniu ON: Aby uaktywnić mechanizm czujnika prędkości pojazdu: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji LOCK przez 5 sekund 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Aby dezaktywować: 1.) Należy ustawić wyłącznik zapłonu w położeniu ON 2.) W czasie 20 sekund, nacisnąć i przytrzymać przełącznika centralnego zamka w pozycji UNLOCK 3.) Jeżeli aktywacja przebiegła poprawnie, uruchomiony zostanie dźwięk informacyjny Pozdrawiam Vratko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 No to tak. Moje pierwsze próby jednak coś zmieniły. Otwierani drzwi kierowcy albo wszystkich na raz, ale do tego kluczyk nie musi być w stacyjce. Vratko, spróbowałem tak jak napisałeś ale nie ma żadnego rezultatu. Nie było żadnego dźwięku. A tak przy okazji, są jeszcze inne takie tricki? Np. automatyczne zamykanie szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PltnikVratko Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam, Faja: Już nie pamiętam co to za dźwięk informacyjny, opis jest podany z Instrukcji Obsługi X-traila. Myślałem, że jest podobieństwo i może występują jakieś różnice. Co do automatycznego zamykania szyb to niestety jest potrzeba zamontować we własnym zakresie „moduł do automatycznego zamykania szyb”. Zobacz tutaj: http://www.google.pl/search?sourceid=navclient&hl=pl&ie=UTF-8&rlz=1T4GZAZ_pl&q=modu%c5%82+automatycznego+domykania+szyb Miłego dnia Vratko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość faja Opublikowano 26 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Właśnie w instrukcji Navary nie ma nic na ten temat. Jest tylko możliwość wyboru otwierania tylko drzwi kierowcy, lub wszystkich jednocześnie. Dzięki za info, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtasnissan Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 wciśnij razem dwa przyciski przy włączonym zapłonie i przytrzymaj przez chwile ,zmienisz ustawienia .kierunki powinny ta funkcje potwierdzić poprzez mrugnięcie.pozdrawiam Prawie masz racje. Twoja rada dziala troche inaczej. Tzn. jesli ustwimy tak jak kolega mówi, przy otwieraniu navarki przez pilot wciskajac raz otwieraja sie nam tylko drzwi kierowcy, wciskajac 2 raz wszytskie 4 drzwi Sprawdzone!!!! Działa !!!!! wciśnij razem dwa przyciski przy włączonym zapłonie i przytrzymaj przez chwile ,zmienisz ustawienia .kierunki powinny ta funkcje potwierdzić poprzez mrugnięcie.pozdrawiam To co podał kolega dziala ale troche inaczej. Czyli po aktywacji jest opcji kiedy nacisniemy 1 raz przycisk otwierania drzwi na pilocie odblokuja sie nam tylko drzwi kierowcy, kiedy wcisniemy 2 razy odblokuja sie nam wsztkie 4 drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi