Gość macin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam, zauważyłem że mam przetarty mieszek ochronny i chciałem go wymienić. Wiem, że trzeba wyciągnąć panel plastikowy. Pytanie czy gałkę od dźwigni zmiany biegów się odkręca czy jest przymocowana na stałe? Do plastikowego panelu przymocowana jest zapalniczka. Jest tam jakaś złączka którą trzeba rozłączyć? Nie mogę znaleźć jakiegoś opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cronos Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Gałka zmiany biegów na pewno się wykręca, ponieważ jak pracowałem w Nissanie, to ktoś z salonowej Almery takową zap...ił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Odświeżę temat, czyli rozumiem, że gałka okręca się tradycyjnie (prawy gwint). Miałem kłopoty, dlatego postanowiłem upewnić się na forum. Będę musiał wziąć dźwignię w jakąś żabkę, żeby nic nie uszkodzić... P.S. Wiem że trochę późno, ale gniazdo zapalniczki odłącza się na złączce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Jak dasz rade odkręcić gałkę to daj znać ja bym swoją chętnie wymienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareckus Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) Z tego co wiem to bez cięcia się nie obędzie bo gdzieś czytałem na forum. Albo można dmuchawką podgrzewać gałkę aby puścił klej. Jak znajdę temat to go wkleję żeby ktoś przypadkiem nie odciął gałki albo zrobił z niej stopioną świeczkę. PS. Doszukałem się i chodziło o n15- Też muszę wymienić bo u mnie kręci się gałka jak karuzela. Edytowane 2 Maja 2010 przez Dareckus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Macka Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Gałka wykręca się bo sam próbowałem. Druga sprawa, że cholernie ciężko jest to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Orientuje się któs czy można gdzieś kupić taką samą? Odkręca się, czym to zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszeq Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Niedawno zmienialem przetarty mieszek i galke odkrecilem reka bez problemu.Z poczatku ciezko,ale bez problemu zeszla. Napewno nie kleja tego polaczenia fabrycznie. 100%-owo ostatni wlasciciel "usprawnil" polaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Rozumiem że odkręca się ją przeciwnie do ruchu wskazówek zegara? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszeq Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Dokladnie tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Powiem Wam, że u mnie ręką odkręciłby może Pudzian, albo raczej wyjął całą dźwignię ze skrzyni. Odkręciłem przy pomocy niewielkiego imadła, dodatkowo druga osoba trzymała dźwignię żabką żeby nic nie uszkodzić... Było słychać "strzał", musiał być tam jakiś klej na końcu gwintu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Powiem Wam, że u mnie ręką odkręciłby może Pudzian, albo raczej wyjął całą dźwignię ze skrzyni. Odkręciłem przy pomocy niewielkiego imadła, dodatkowo druga osoba trzymała dźwignię żabką żeby nic nie uszkodzić... Było słychać "strzał", musiał być tam jakiś klej na końcu gwintu. To oznaczać może że nie był jeszcze wymieniany bo oryginalnie chyba jest klej. Ja jeszcze na gwarancji miałem wymienianą tą tandetną gałkę z mieszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Troszkę odeszliśmy z tematu mieszka, ze względu na problemy z gałką... Właśnie dostałem odpowiedź o cenę gałki... 317zł (Zaborowski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Troszkę odeszliśmy z tematu mieszka, ze względu na problemy z gałką... Właśnie dostałem odpowiedź o cenę gałki... 317zł (Zaborowski) Na twoim miejscu bym to olał - mnie na gwarancji wymieniono gałkę wraz zmieszkiem i po ok. 2 latach znowu to samo. Jeżdżę z tym i mam to gdzieś - ważniejsze nowe opony czy zawieszenie bo to moje (i ni tylko) bezpieczeństwo a gałkę sobie wymieni następny właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdS Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Jasne, napisałem to jako "ciekawostkę przyrodniczą", jakich w serwisach nie mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi