Gość namor1111 Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam, prosze was o pomoc, do dnia disiejszego przy kazdym wlaczaniu wstecznego biegu wlaczala sie kamera cofania na wyswietlaczu. Az nagle teraz za kazdym razem nie wlacza sie. Niewiem czy ktos cos nacisnal jakis guzik czy moze to inny problem. Prosze o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TripleX Opublikowano 30 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2009 Witam, prosze was o pomoc, do dnia disiejszego przy kazdym wlaczaniu wstecznego biegu wlaczala sie kamera cofania na wyswietlaczu. Az nagle teraz za kazdym razem nie wlacza sie. Niewiem czy ktos cos nacisnal jakis guzik czy moze to inny problem. Prosze o pomoc. pozdrawiam Sprawdź czy: a) bezpieczniki są ok czy włącza się światło cofania ( czy stycznik od wstecznego jest sprawny) c) czy pojawia się ekran 'black screen' ( kamera padła) d) pojawiło się coś z autodiagnozy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość namor1111 Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 a wiec juz ci mowie, bezpieczniki w miare przegladnelem i niby ok sa wszystkie, ale lampa od wstecznego biegu sie nie zapala wogole i wogole na monitorze nic sie nie pojawia. Moze to i jakis bezpiecznik ale patrzylem i niby ok. Wiec nie wiem co jest. Sprawdź czy: a) bezpieczniki są ok czy włącza się światło cofania ( czy stycznik od wstecznego jest sprawny) c) czy pojawia się ekran 'black screen' ( kamera padła) d) pojawiło się coś z autodiagnozy? a gdzie jest ten stycznik od wstecznego biegu od swiatla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobal Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Witam mam problem z wycieraczkami w nissanie p12 po wlaczeniu na 1 bieg czasowy zadziałają jeden raz a na pozostalych biegaach jest ok. Tylna wycieraczka czasowa dziala. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. Witam mam problem jeszcze z silnikiem. Odpala ok,na ssaniu jest ok,po nagrzaniu silnika zaczyna przerywac tzn.Po dodaniu gazu gwałtownie spadaja obroty i wznawiaja sie... Po tym zapala sie kontrolka silnika. Bardzo prosze o pomoc z góry dziekuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janko65 Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Czujnik biegu wstecznego z reguły zamontowany jest na skrzyni biegów. Czyli skoro nie świeci lampa cofania, trzeba szukać albo w żarówce, najprościej, albo w czujniku,wychodzące napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmentel Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 witam też mam problem z kamerą cofania, wyświetla się czarny obraz, ale zanim założe że padła kamera to dodam że padło mi też ogrzewanie tylnej szyby, patrzyłem ale kable wydają się całe, zwłaszcza że wycieraczka tylna działa normalnie. gdzie można szukać jeszcze problemu? oczywiście wizyta u elektryka będzie aby sprawdził czy rzeczywiście jest przesyłany sygnał do kamery i podgrzewania tylnej szyby. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość francomichal Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 witam też mam problem z kamerą cofania, wyświetla się czarny obraz, ale zanim założe że padła kamera to dodam że padło mi też ogrzewanie tylnej szyby, patrzyłem ale kable wydają się całe, zwłaszcza że wycieraczka tylna działa normalnie. gdzie można szukać jeszcze problemu? oczywiście wizyta u elektryka będzie aby sprawdził czy rzeczywiście jest przesyłany sygnał do kamery i podgrzewania tylnej szyby. pozdrawiam Kamery nie masz ponieważ zgnił czujnik biegu wstecznego przy skrzyni biegów 100% JEŻELI NIE MASZ TEŻ ŚWIATŁA WSTECZNEGO!. Moja P12 ma ten objaw i to jest ponoć częsta dolegliwość. Nie znam jeszcze ceny. Kupuje sam czujnik bez wtyczki ponieważ mój elektryk ją naprawi, gdyz inaczej trzeba kupić całą wiązkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bootchkins Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 witam. mam podobny problem. Kupilem niedawno primere sve 2.2 dci 2003 rok. Kiedy włączam wsteczny, wyświetlacz robi się biały i pojawia się napis check behind before reversing czy ktos ma moze jakies pojecie czemu sie tak dzieje? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 hmm robi sie biały moze kamera jest zle ustawiona.....??? moze tez robi sie bialy od zbyt intensywnego swiatla to samo dla panow z czarnym ekranem tez sprawdzcie cz nic sie tam nie ruszylo i cz np kamera nie jest wycelowana w ramke od rejestracji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kriskob1 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 witam. mam podobny problem. Kupilem niedawno primere sve 2.2 dci 2003 rok. Kiedy włączam wsteczny, wyświetlacz robi się biały i pojawia się napis check behind before reversing czy ktos ma moze jakies pojecie czemu sie tak dzieje? Prosze o pomoc to jest extra zabezpieczenie. zanim zaczniesz cofac sprawdz dokladnie czy cos ci nie stoin na przeszkodzie. czyli to czego nie mozesz zobaczyc w kamerce. to jest extra zabezpieczenie. zanim zaczniesz cofac sprawdz dokladnie czy cos ci nie stoin na przeszkodzie. czyli to czego nie mozesz zobaczyc w kamerce. kamerke mam i moge sprzedac w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bootchkins Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 aha... a jak to sprawdzic i w razie cos, jak to przestawic? chodzi mi o to czy moge to zrobic sam. jestem samochodowym laikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zeebro Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Po włączeniu wstecznego, wciśnij przycisk "Setting" na konsoli i reguluj tym cztero kierunkowym manipulatorem lewo-prawo intensytność konstrastu (contrast) i intensywności (brightness). Jest oddzielne ustawienie tych poziomów jak masz włączone światła i jak masz wyłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bootchkins Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 spróbowałem ustawien, ale niestety nie pomogło. Przyjrzałem się kamerce z bliska i wydaje mi się, że jest ona zaparowana, jakby się tam wilgoć dostała? Może to jest powodem? chyba muszę odwiedzić elektryka może coś poradzi. Mam jeszcze jeden problem. Przy kupnie dostałem 2 kluczyki. Jeden z nich nie działał. probowalem go zakodowac na nowo. Udało sie, ale tylko czesciowo. Pilot, owszem otwiera drzwi i zamyka, ale silnika nie da sie odpalic. Nie wiem czemu. Czy imobilaiser powinienem osobno zakodowac czy tez problem jest w czyms innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp3 Opublikowano 13 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Witam koledzy ja też mam problemik światło cofania mi się pali cały czas ..kamera pokazuje mi obraz cały czas ...wymieniłem czujnik w skrzyni biegów i nadal to jest ..czyli gówienko mi to pomogło ..i ot kieruje pytania ? gdzie jest bezpiecznik od tego ustrojstwa ? albo inaczej co sprawdzać ..?po kolei ? pozdrawiam was .m ps nissan p12 1,9 dci 2003 r to takie autko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi