herson Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Załączam trzy pliki w pdfie, obrazujące, jak łatwo samemu wymienic filtr kabinowy w naszych almerach. Poniżej również linki do tematów związanych z owym filtrem ( dla N15 i N16 ) oraz Tino 1. LINK N15 2. LINK N15 3. LINK N15 4. LINK N16 5. LINK opinie 6. LINK N15, N16 N16 filtr kabinowy wymiana.pdf N16 wymiana filtra kabinowego.pdf N15 wymiana filtra kabinowego.pdf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 fajnie ale czemu nie wrzucane są do katakogów http://www.nissanklub.pl/index.php/zrob-to-sam fajnie jak by tam też się pojawiły i były uzupełniane by powstała w jednym miejscu duża baza pozdraiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnik Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 jeśli chodzi o wymiane foltra kabinowego tą pokazaną w pliku do ściągnięcia do N15 to nie ma tam jednej ważnej rzeczy jeśli chodzi o pierwsza wymiane ja własnie miałem ta przyjemność w 12 letnim samochodzie po raz pierwszy wymieniać i tam trzeba wyciąć kawałek plastiku który znajduje się pod tą metalową osłoną najlepiej użyć noża typu tapeciak poszło gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m.malina Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Potwierdzam.Dzisiaj wymieniałem filtr kabinowy w almerce 97r bez klimy.Tam trzeba wyciąć kawałek plastiku inaczej sie filtra nie wymieni.Można chyba go wymienić zdejmując cały kokpit bez wycinania plastiku.Ale nissan przemyslał i zrobił taki nacięcia na tym plastiku i po wycieciu to jest i tak wzmocnione tą blachą na 4 śruby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciek (L) Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Potwierdzam.Dzisiaj wymieniałem filtr kabinowy w almerce 97r bez klimy.Tam trzeba wyciąć kawałek plastiku inaczej sie filtra nie wymieni.Można chyba go wymienić zdejmując cały kokpit bez wycinania plastiku.Ale nissan przemyslał i zrobił taki nacięcia na tym plastiku i po wycieciu to jest i tak wzmocnione tą blachą na 4 śruby. Pozdrawiam W N16 bez problemu. Wyjmujemy schowek(kołki w głebi na dole po obu stronach trzeba wysunąć do środka), odpinamy osłone i filtr na wierzczu. Może 5 minut roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalik63 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Nissanmaniak Pokazał to znakomicie . Załączam trzy pliki w pdfie, obrazujące, jak łatwo samemu wymienic filtr kabinowy w naszych almerach. Poniżej również linki do tematów związanych z owym filtrem ( dla N15 i N16 ) oraz Tino 1. LINK N15 2. LINK N15 3. LINK N15 4. LINK N16 5. LINK opinie 6. LINK N15, N16 Super wyjaśnione i pokazane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzech Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Ja co rok jesienią wyjmuję filtr. Autko szybciej się odparowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość petruś Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 No właśnie. Czy mógłby ktoś napisać argumenty ZA wymianą filtra kabinowego. I co jaki czas się to robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 Jak zaczną Ci parować szyby tak, że nadmuch na maxa nic nie da - to zrozumiesz, po co się go wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anazar Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Nie mogę znaleźć jaki jest kierunek przepływu powietrza. Ustawić filtr strzałką w dół czy do góry? Edytowane 8 Listopada 2011 przez Anazar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooba67 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Nie mogę znaleźć jaki jest kierunek przepływu powietrza. Ustawić filtr strzałką w dół czy do góry? niedawno wymienilem i z mego zrodla info strzalka w gore.......pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 (edytowane) strzałką do dołu: http://www.filtron.p...ukcje/1060k.pdf Edytowane 1 Grudnia 2011 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1402 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Witam!! A czy ktoś mo podpowie gdzie znajduje się filtr pakiwa w Nissanie Almera 1,8 benzyna rok 2001? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Wystarczy odrobina chęci i można znaleźć ładną, polską instrukcję Dzisiaj akurat mam cały dzień wolny, to podam link http://www.filtron.pl/katalog/instrukcje/1060k.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1402 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Qadrat dzieki ale nieuważnie chyba przeczytałeś. Mi chodzi o filtr paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A faktycznie, teraz zauważyłem, myślałem, że jak w dziale o filtrze kabinowym, to chodzi o kabinowy W N16 benzynowym nie ma takiego 'typowego' filtra paliwa, w baku na smoku pompy paliwowej jest taka jakby 'siateczka', jeśli to miało by się zapchać, to musiał by być niezły syf, tego się nie wymienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1402 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Dzieki za podpowiedz. Tak tez myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpadzior Opublikowano 2 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Wymiana co 15.000 km. W instrukcji Filtrona jest to napisane:) I jak Qadrat napisał, słabsza wentylacja i zasyfiona przednia szyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parker80 Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 miałem wymieniać filtr kabinowy i na wszystkie pytania już mam odpowiedz dzięki temu tematowi ale mam jeszcze jedno pytanie: wymieniacie na zwykły filtr czy z węglem? czy to marketing czy rzeczywiście coś daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 9 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 Węglowy jest szczególnie zalecany dla alergików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazylia Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Co do węglowego polecam Knecht od VW Bory odcina się około 2cm i jest za pół ceny w porównaniu do węglowego Knechta dla Almery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 .... a jak zamontować filtr firmy Maxgear ze strzałką jak jedna strona filtra wygląda na węglowa a druga strona jest biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Gdyby ktoś szukał to jest jednoczęściowy filtr (dla N15 bez klimatyzacji) - ścisły odpowiednik oryginalnego 27275-1N6P6 co do rozmiaru i budowy tyle, że zamiast siatki plastra miodu ma prawdziwy filtr na całej powierzchni. Nie trzeba wiec kombinować z dziurawymi filtrem podwójnym. Tutaj wszystko przylega tak jak w fabryce: BLUE PRINT ADN12503 https://autogutti.pl/partscatalogue/adn12503-blue-print-filtr-wentylacja-przestrzeni-pasazerskiej,11-ADN12503-0350-00424--ADN12503.aspx Edytowane 23 Października 2017 przez limo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorzelniax Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 Wymiana filterka wcale nie jest trudna ;) Wystarczy chwila czasu i odrobina narzędzi - oczywiście trzeba sprawdzać porady co i jak zrobić, wtedy jest o wiele łatwiej :D Mam jednak dylemat, kiedy najlepiej wymieniać filterki - na wiosnę? Kolejna sprawa to producent, gdyż z tego co widziałem na stronie https://www.iparts.pl/auto-czesci/filtr-kabinowy-przeciwpylkowy,nissan,almera-tino-v10-1998-12-2006-02,1-8-116km,80-4083-17690-100263.html ceny wahają się od 14 do 70 złotych. Ja zawsze brałem Filtrona, ale nie wiem czy nie lepiej kupić coś innego - jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinnx Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 W dniu 24.01.2019 o 13:48, gorzelniax napisał: Wymiana filterka wcale nie jest trudna Wystarczy chwila czasu i odrobina narzędzi - oczywiście trzeba sprawdzać porady co i jak zrobić, wtedy jest o wiele łatwiej Mam jednak dylemat, kiedy najlepiej wymieniać filterki - na wiosnę? Kolejna sprawa to producent, gdyż z tego co widziałem na stronie https://www.iparts.pl/auto-czesci/filtr-kabinowy-przeciwpylkowy,nissan,almera-tino-v10-1998-12-2006-02,1-8-116km,80-4083-17690-100263.html ceny wahają się od 14 do 70 złotych. Ja zawsze brałem Filtrona, ale nie wiem czy nie lepiej kupić coś innego - jak myślicie? Ja tez zawsze brałem filtrona, cena nie najgorsza, jakość tak samo, no i polskiej produkcji zawsze mozesz zaszalec i kupic filtry mann'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi