preston81 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 gdzie zamawiasz slizgi i w jakiej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zamówiłem u gościa z aukcji, http://allegro.pl/primera-p12-podnosnik-szyby-przod-lewy-slizgi-i2826081905.html w cenie 160 z przesyłką, troche frogo ale są modyfikowane i wygladają solidniej od oryginałów, rozmawiałem z gościem i wygladaca na ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 to dałeś ciała. urwie się tak samo jak tamten :-( ja mam repair kit na ślizgi na sprzedanie, sam montujesz i nigdy więcej kłopotu z podnośnikiem szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 d*py nie urywa to rozwiązanie ..... wolalbym dac 150 zł za uzywane całe szyny ... na giełdzie tym bardziej ze plastikowe łapki zastąpił gumą .... nie wiem jak bedzie z jakościa i wytrzymałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 mówisz o tym? http://www.nissanklub.pl/zrob-to-sam/14-primera-p12/49-naprawa-podnosnika-szyb.html ja naprawiłem Sobie dwa lata temu i żadnych problemów w obojętnie jakiej temperaturze naprawdę polecam, tanie, szybkie i bezproblemowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 nie mowie o tym co pokazuje kolega z problemem bo kupil plastiki , btw ty masz repair kit tak? jaka cena i kto to robil rozumiem ze to te metalowe elementy zamiast plastikow? koledze zlamalo sie co innego nozka pod podparcie szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 cena za komplet 100 zł odpowiednio zaprojektowane by pasowało idealnie podpórki szyby też mam (też zamienniki z blachy) - za komplet 30 zł wszystko co związane z podnoszeniem szyby Na upartego linki i rolkę silnika też znalazłoby się jeśli nie chce Ci się robić przyślij mi, ja naprawię i odeślę, liczę tylko za części - robocizna FREE :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 będe miał to na uwadze dzieki za info warto wiedziec do kogo sie zwrócić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 oki, jakby co to PW albo tel 888367559 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 ok numer zapisany jak mi cos padnie z pewnoscia skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 ah ta polska technologia . Szacunek dla ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 d*py nie urywa to rozwiązanie ..... wolalbym dac 150 zł za uzywane całe szyny ... na giełdzie tym bardziej ze plastikowe łapki zastąpił gumą .... nie wiem jak bedzie z jakościa i wytrzymałością no tak nie do końca, ta cześć trzymajaca szybę składa się z dwóch blaszek skręcanych srubą, a między blachami jest wkładka gumowa - plus takiego rozwiazania - odpadada klejenie uchwytu do szyby oraz ułatwiony montaż, tzn. zapinasz linki na slizg, slizg zatrzaskujesz na szynie ( ja podgrzałem go troszke szuszarka aby nie pękł w trakcie zatrzaskiwania) i gotowe, wystarczy zamontowac cały mechanizm do drzwi ( robiłem dwa razy bo zapomnialem o lince zamka ), uposzczasz szybe do dolnych otworów i skrecasz śruby uchwytow szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jak tak na to sobie wszystko patrzę, to od razu mam ochotę wybebeszyć drzwi do zera i wszystkie elementy z plastiku zastąpić zrobionymi własnoręcznie, metalowymi... Ale badziewie teraz pchają w te auta. Szok!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norvik Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam, Nie chciałbym zakładać nowego wątku, mam zapytanie w temacie. Czy silniczek, oraz ślizg z prawych drzwi od "anglika", będzie pasował do lewych naszych europejskich. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Ślizgi będą pasowały od lewych drzwi ANGOLA do lewych drzwi EUROPEJCZYKA i analogicznie prawa strona tak samo, silniczek nie będzie pasowału nas MASTER jest w lewych drzwiach, a w angolu w prawych, chyba że będzie płasta wtyczka to wkładaj :-) Masz popsute ślizgi? Mam repair kit do ślizgów, wyżej opisane w dziale zrób to sam Edytowane 27 Grudnia 2012 przez jolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norvik Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Ślizgi będą pasowały od lewych drzwi ANGOLA do lewych drzwi EUROPEJCZYKA i analogicznie prawa strona tak samo, silniczek nie będzie pasowału nas MASTER jest w lewych drzwiach, a w angolu w prawych, chyba że będzie płasta wtyczka to wkładaj :-) Masz popsute ślizgi? Mam repair kit do ślizgów, wyżej opisane w dziale zrób to sam Witam, Tak czytałem o repair kit, będe miał na uwadze. To ze ślizgi z lewych drzwi anglika, będą pasować do lewych drzwi europejczyka, to raczej wiadomo, ale czy z prawych drzwi anglika do lewych europejczyka po obróceniu będą pasowały? Dalej nie wiem czy silniczek z prawych drzwi anglika, plaska wtyczka, 6 pinów, po przełozeniu do lewych drzwi europejczyka zadziała. Pytam o to wszystko, bo mam uszkodzone w/wym, i sprzedawca na odległość pisze że zadziała, ale chciałbym się upewnić, a gdzie pytać jak nie na forum u osób które moze już to przerabiały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 po obróceniu ślizgi nie będą pasowały Lewe to Lewe a Prawe to Prawe, obojętnie czy angol czy europejczyk jeśli jest płasta wtyczka to silniczek będzie działać. Ale popatrz jeszcze na jego kształt, chodzi mi czy podejdzie do Ciebie wymiarowo i kształtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerfik Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 witam mam również problem z szybą, tzn. opuścila się do końca zażęziła zachrupała...ale... o dziwo podniosla się do końca do góry i tu zakończyła swoja działalność teraz ani w jedną ani w drugą strone...chrupie mieli i tyle dzisiaj będę próbowała się do niej dobrać tylko przydałby się jakiś schemat czy coś pomocnego pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 przydało by sie przeszukkac forum nie dawno ktoś wklejał nawet fotki jak sie dobrać do zamka wiec robota ta sama powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerfik Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 dobra a podpowie ktoś czy samą linke można dokupić? no nie mogę nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 5 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Szukaj mechanizmu i dzwoń do sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Nie otwieram nowego wątku, dodaję to co wyprodukowałem. Od razu mówię, że pomysł kolegi JOLO dał mi do myślenie bardzo dużo, nawet próbowałem się z nim kontaktować telefonicznie, ale oddzwonił już po tym, jak wszystko do kupy poskładałem... Poniżej fotki mojej wersji naprawionego ślizgu szyby. Połamany był tylko jeden, ale skoro miałem już drzwi wybebeszone, ten dobry też szlifierką pozbawiłem jeszcze całych łapek z plastiku i zrobiłem wszystko metalowe. Gwarantuję, że ten element przeżyje to auto :-) Miłego oglądania. W razie potrzeby, służę pomocą, radą i poradą. Chętnie przyjmę również ślizgi popsute i je naprawię, po kosztach materiałów. Jeśli będzie ktoś potrzebował w tym temacie pomocy, pisać śmiało tu, w tym wątku lub na PW. Wiem, że JOLO wykonał ten element w sposób o wiele bardziej estetyczny, niemniej ja miałem do dyspozycji wszystko co znalazłem w warsztacie u mojego Ojca... Frezarki - nie znalazłem - więc jest blacha na podkładkach. Działa pięknie. Jest tylko jeden taki szkopuł. Nie wiem z czego mogłoby to wynikać. Przestało mi działać automatyczne otwieranie szyby do samego dołu i zamykanie szyby do samej góry. Wyjmowałem silnik, i na 99% obróciłem go później o 1/3 obrotu. Jakoś tak mi było przy składaniu później takie zachowanie potrzebne, aby sobie życie ułatwić. Czy obrócenie o 1/3 obrotu silnika względem rolki z linkami może spowodować zanik automatycznych funkcji szyby w drzwiach kierowcy? Edytowane 13 Lipca 2013 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi