pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam. Czy ktoś pomoże rozszyfrować co to za przekaźniki i za co odpowiadają? Przekaźniki są w Almerze II 1.5 16V (QG15DE) 2001r. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 poszukaj na allegro skrzyneczek będzie ładny opis na górze tak to powinno wyglądać chyba http://allegro.pl/almera-n16-skrzynka-przekaznikow-i2792613070.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Na tej nie ma opisu przekaźników, jest "czysta" pokrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Na tej nie ma opisu przekaźników, jest "czysta" pokrywka. Tu masz rację. Na alledrogo znalazłem z N15 ale troszku sie różni. Więc - użytkownicy Almerki zapodajcie fotkę skrzynki. Z góry dzięki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 jest kilka rozpisek tego, gdzie dokłądnie ta skrzynka jest??? trzeba było mówić jak byłem to byś dostał opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 jest kilka rozpisek tego, gdzie dokłądnie ta skrzynka jest??? trzeba było mówić jak byłem to byś dostał opis Skrzyneczka jest koło wlewu płynu do spryskiwaczy. Jak patrzymy z przodu to z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 1 halogeny przód 2 wycieraczka 3 klima 4 klakson 5 pierwszy przekaźnik do wentylatora chłodnicy 6 jest chyba podwójny, czyli a) jest od alarmu b.) od tylnej wycieraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 jest kilka rozpisek tego, gdzie dokłądnie ta skrzynka jest???.. Skrzynka jest po lewej stronie od przodu - przy wlewie płynu do spryskiwaczy. .... trzeba było mówić jak byłem to byś dostał opis Miało być light wyszło hardcore Z tego wszystkiego zapomniałem się pytać o inne sprawy. Jak to mówisz - Jak nie urok to przemarsz wojsk Pozdrawiam 1 halogeny przód 2 wycieraczka 3 klima 4 klakson 5 pierwszy przekaźnik do wentylatora chłodnicy 6 jest chyba podwójny, czyli a) jest od alarmu b.) od tylnej wycieraczki 1- nie mam 2 - działa 3- działa 4- nie działa 5 - działa 6- działa Wielkie dzięki za info. A tak na marginesie - nie masz gdzieś 4 (klakson) bo nigdzie nie mogę kupić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 nie a 1 może być od prawego reflektora w takim układzie, ale to trzeba wyjąc i sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 nie a 1 może być od prawego reflektora w takim układzie, ale to trzeba wyjąc i sprawdzić Reflektor działa Halogenów brak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 czyli sprawdź to co napisałem czy jest prawdą, jak nie to zerknę na inny schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbobbe Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Idę sprawdzić - 5 minut i będzie info. edit: Po wyciągnięciu świeci wszystko - postojowe, mijania i drogowe. Edytowane 17 Listopada 2012 przez pbobbe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Tu skrzynka przekaźników w 1.8 2001r http://imageshack.us...20110426289.jpg a tu w 2.2 Di 2000r http://imageshack.us...15/dsc0207e.jpg (autor Sapphire z www.nissan-almera.pl ) Można by wkleić opisy do tych skrzynek i podkleić temat dla potomnych. BTW w N16 przekaźniki są też po lewej od nóg kierowcy. (sa tam m.in. przekaźniki pompy paliwa i ogrzewania tylnej szyby i miejsce na przekaźnik świateł skandynawskich) Edytowane 18 Listopada 2012 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakubm7 Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 Cześć panowie mam pytanko czy ma ktoś może schemat bezpieczników do almerki 1.5 98km z 2004r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 bezpieczniki masz rozpisane na pokrywach skrzynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Xennon Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam jestem nowym posiadaczem Almerki i mam problem z przekaźnikami. Przeszukałem forum ale nigdzie nie mogłem znaleść opisu przekaźników...jesli któryś z szanownych forumowiczów pomógłby mi, byłbym baardzo wdzięczny. Prostokątna skrzyneczka znajduje się przy wlewie płynu do spryskiwaczy a kwadratowa koło kielicha amortyzatora z prawej strony jak się patrzy od przodu na silnik . Dodam jeszcze że na kompie wyskakuje mibłą DF094 ( przekaźnik grzałki nurnikowej(nurkowej) N, przerwany obwód lub zwarcie do ziemi ). Check engine zapala się po przejechaniu ok 120 km...dodam że wskaźnik od temp nie jest idealnie na połowie skali tylko lekko ok.1mm poniżej połowy...Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc. Nikt nie pomoże??? To może ktoś z szanownych posiadaczy almerki 1.5 dci po lifcie wrzóci fotki tych skrzynek bezpieczników, to chociaż porównam sobie czego mi brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi