SEBO2_0 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 glownw narzedzie to srubokret krzyzakowy. Odkrecamy srubki od trony tunelu tam gdzie normalnie trzymamy nogi. Zciagamy plastiki przy tunelu i tam mamy nastepne srubeczki. . Nastepnie zciagamy maskownice dzwigni zmiany biegow jest na zatrzaskach wiec bez problemu. i znow 2 srubeczki ktore odkrecamy, nastepnie srodkowa konsole lapiemy od spodu po bokach i zdecydowanym ruchem ciagniemy do siebie, cala konsola jest na zatrzaskach wiec wychodzi bez problemowo. Nastepnie odbezpieczamy 2 wtyczki od konsoli srodkowej i ostroznie mozna ja wyciagnac, iteraz zabieramy sie za odkrecenie panelu z radiem. Teraz wyciagamy panel z radiem i odkrecamy po 2 srubki z kazdej strony, wyciagamy radyjko i odpinamy wtyczki od radyjka.. Teraz mamy 2 radyjka dkrecamy gorna pokrywe, srubki po bokach trzymajace napedZdejmujemy czarny przod radyjka i tam may kolene srubki Ostroznie wyjmujemy tasme zasilajaca (mozna uzyc szczypczykow) i ostroznie wyjmujemy naped czasmi jezeli radio jest wyciagniete z nowszego rocznika trzeba wymienic tylnia szyne mocujaca naped No i teraz pozostalo zlozenie wszystkiego czyli odwrotnosc rozbierania. Mam nadzieje ze komus pomoze ta krotka instrukcyjka, calosc zajelami okolo 1,5 godz. Powodzenia!!! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 dziekujemy , btw czyli bebechy wymieniales a jak bys wsadzil cale radio ?? co by sie stalo ? tj sztuka za sztuke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zamiana radia sztuka za sztuke wiaze sie z wizyta u dilera nissana aby odkodowac radio, juz tego probowalem wiec wiem. Raczej polecam pszeszczep mniej zachodu i jaka satysfakcja ze zrobionego radyjka. Ten pszeszczep robilem dzisiaj i plytki chulaja az milo. Z tego co wiem to czesty defekt tych radyjek wiec wybor nalezy do ciebie pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 rozumiem dzieki za instrukcje i odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 U mnie defekt wystąpił jak córka zrobiła sobie z CD skarbonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Te mechanizmy sa bardzo delikatne nawet nie mozna plyty wciskac na chama, mechanizm sam powinien ja wciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Tak mnustwo plastykowych zębatek i rolek i innych drobiazgów. U mnie złotówki zrobiły jakieś zwarcie na stykach i się CD wyłączyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cechu0302 Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Pęka jedna z plastikowych osłon trybika,wystarczy "kropelka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBO2_0 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 To klej moj drogi przyjacielu, a ja wole wymienic naped na jeszcze nie klejony. Z reszta i tak trzeba dostac sie do radia wiec choc w polowie ta instrukcja moze sie komus przydac pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Mam takie radio działające na sprzedaż w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek_pucek Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam, Proszę o pomoc!Doszedłem do momentu rozłożenia radia na czynniki pierwsze, i teraz pytanie: które mechanizmy odpowiadają za wyciągnięcie płyty?Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Zależy o co chodzi. Może tu znajdziesz coś co Cię zainteresuje. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/91739-p12-radio-nie-wysuwa-płyty-cd-naprawa/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek_pucek Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 O to to!! Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Trochę sobie wykręciłem szyję i nie mogłem złapać ostrości... ale generalnie chyba spróbuję, bo fajnie by było posłuchać mp3 z płytki w lepszej jakości niz z transmitera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi