kornelszastarka Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam wsystkich forumowiczów. Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem Nissana Primery P11 po lifcie z rocznika 1999. Autko ma potęcjał, 2,0 140KM czarny hatchbag na alufelgach 16 cali. Niestety auto wymaga wymiany błotników z przodu , lampy prawej przód , no i nie mam brewki do prawej lampy. Szukam tych części w kolorze, błotników czarnych do P11.144 nigdzie nie mogę znaleść, dlatego też piszę na forum może ktoś posiada coś takiego... Ponadto poszukuje brawej brewki takiej jak na zdjęciu. Jeśli ktoś może ma coś takiego liczę na pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Mi się wydaje że bez tych brewek by o wiele lepiej wyglądał bo teraz to taki wieśtuning. Ale spoko każdy ma inne gusta guściki. Poszukaj na jakiś stronach tuning . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek9108 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Ja myślę że fajnie było by przyciemnić środki lamp zamiast tych brewek, ładna postojówka i było by git Edytowane 9 Maja 2013 przez bartek9108 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelszastarka Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Hmmm też bym zdjął te brewki tylko jest taka sprawa że prawa lampa ma wybity kawałek klosza przy kierunku tym samym uszkodziła się ta brewka. Założyłem pomarańczową żarówkę na kierunek a brewka częściowo zasłoniłaby uszkodzenie, tak żeby policja za bardzo nie chciała się czepiać. Taniej kupić brewkę niż drugą lampę Szukałem tej brewki ale jak narazie poszukiwania utknęły w martwym polu... Apropo przyciemniania środka lamp, należy rozkleić lampę, nakleić folię i skleić lampę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Apropo przyciemniania środka lamp, należy rozkleić lampę, nakleić folię i skleić lampę? Odezwij sie do NEO NFS on jest właśnie na etapie modów lamp od p11.144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Apropo przyciemniania środka lamp, należy rozkleić lampę, nakleić folię i skleić lampę? Generalnie tak, ale tam jest tyle krzywizn że nie dasz rady folią, trzeba to pomalować. NEO się udało na zimno, co myślałem że jest niewykonalne. Ja rozklejałem lampę w piekarniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelszastarka Opublikowano 10 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Modyfikacją lampy zajmę się ale pewnie troszkę później Teraz moim priorytetem są błotniki przód, jeśli ktoś ma takie coś na sprzedanie, najlepiej czarne byłbym bardzo wdzięczny za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Błotniki to produkt deficytowy, sam bylem na etapie szukania prawego błotnika. Udało się kupić po 3 tygodniach intensywnego szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelszastarka Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Właśnie sam tego teraz doświadczam... A najciekawsze jest to że jak wcześniej miałem P11 z 97roku i szukałem również błotnika prawego oraz zderzaka przód to do P11.144 było bardzo dużo części. Teraz historia się odwraca i zamiast części do wersji poliftowej znajduję części do wersji przed liftem. Wiem że to może nie ten temat ale chciałbym zapytać o to jak podnieść tył w Primerce? Czytałem o gumach usztywniających zawieszenie, tyle tylko że ten zabieg wpływa na żywotność sprężyny która nie pracuje w całym zakresie... Ostatecznością będzie wymiana sprężyn na inne, może od innego modelu, chyba że podrzuci ktoś jakieś ciekawe rozwiązanie Edytowane 14 Maja 2013 przez kornelszastarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Wiem że to może nie ten temat ale chciałbym zapytać o to jak podnieść tył w Primerce? Czytałem o gumach usztywniających zawieszenie, tyle tylko że ten zabieg wpływa na żywotność sprężyny która nie pracuje w całym zakresie... Ostatecznością będzie wymiana sprężyn na inne, może od innego modelu, chyba że podrzuci ktoś jakieś ciekawe rozwiązanie można wrzucić tylne kolumny z P12, cały temat jest tu: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/83692-p11wp11-p11wp11-p11144wp11144-wiecznie-opadajacy-tyl/?hl=%2Bamortyzatory+%2Bp12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelszastarka Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dzięki bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi