misster Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 W związku z wymianą aku w moim T30 2,2 Dci (136 km) 2002 r. Proszę o informację jakie parametry posiada oryginalny akumulator zamontowany w wymienionym pojeżdzie. Niestety nie jestem w stanie odczytać parametrów aktualnie zomontowanego akumulatora , natomiast serwis nie jest w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi. Chodzi mi o pojemność oraz prąd rozruchowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Prad rozruchowy 830A, pojemnosc 95Ah. To spokojnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Mamy już kilka wątków na temat akumulatorów, więc po co tworzyć kolejny. Np. tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/58027-akumulator-do-22-dci-i-jego-wymiana/ i tu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62463-problem-z-akumulatorem-w-t30/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misster Opublikowano 2 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Przeczytałem powyższe wątki, i widzę ,że jest duża rozbieżność. Pojemność praktycznie od 77 do 96 Ah. A macie wiedzę co idzie na pierwszy montaż? Ewnentualnie jaką markę polecacie? (Tamte tematy są z 2010 roku więc myślę ,że można temat odświeżyć - ewentualnie proszę admina o przeniesienie tematu i podpięcie do wskazanego wątku aby nie zaśmiecać forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (Tamte tematy są z 2010 roku więc myślę ,że można temat odświeżyć - ewentualnie proszę admina o przeniesienie tematu i podpięcie do wskazanego wątku aby nie zaśmiecać forum) Kolego chyba czytasz po łebkach bo sierpniu tego roku (2013) wymieniałem swój akumulator i w jednym z tych wątków dałem odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.