Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Akumulator T30

misster

Recommended Posts

W związku z wymianą aku w moim T30 2,2 Dci  (136 km)  2002 r.  Proszę o informację jakie parametry posiada oryginalny akumulator zamontowany w wymienionym pojeżdzie. Niestety nie jestem w stanie odczytać parametrów aktualnie zomontowanego akumulatora , natomiast serwis nie jest w stanie udzielić mi jednoznacznej odpowiedzi. Chodzi mi o pojemność oraz prąd rozruchowy. 

Prad rozruchowy 830A, pojemnosc 95Ah. To spokojnie wystarczy.

Przeczytałem powyższe wątki, i widzę ,że jest duża rozbieżność. Pojemność praktycznie od 77 do 96 Ah. A macie wiedzę co idzie na pierwszy montaż? Ewnentualnie jaką markę polecacie?

(Tamte tematy są z 2010 roku więc myślę ,że można temat odświeżyć - ewentualnie proszę admina o przeniesienie tematu i podpięcie do wskazanego wątku aby nie zaśmiecać forum)

(Tamte tematy są z 2010 roku więc myślę ,że można temat odświeżyć - ewentualnie proszę admina o przeniesienie tematu i podpięcie do wskazanego wątku aby nie zaśmiecać forum)

Kolego chyba czytasz po łebkach bo sierpniu tego roku (2013) wymieniałem swój akumulator i w jednym z tych wątków dałem odpowiedź.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...