tomasz600 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam, Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Primery P12 z 2006r z silnikiem 1.8. Wersja wyposażenia dość wysoka (Acenta) jednak nie jestem pewny czy mam ESP (prawdopodobnie nie) i nie mogę znaleźć wiązki przewodu do podłączenia fabrycznego subwoofera bo takiego też nie mam. Pod siedzeniem pasażera znajdują się różne przewody. Z przodu fotela pod kolanami są jakieś wpięte natomiast za fotele luźne 2 wiązki związane jedna wygląda jak do podłączenia głośnika i jest 2-pinowa a druga 3-pinowa z przewodami w jednym rzędzie. Czy ktoś mi może pomóc znaleźć odpowiednią wiązkę lub potwierdzic ze te 2 są odpowiednie do podłączenia tego plastikowego subwoofera jak w poniższej aukcji Z góry dziękuję za odpowiedź. http://allegro.pl/nissan-primera-p12-2002-subwoofer-glosnik-subwofer-i4508110124.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam, Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Primery P12 z 2006r z silnikiem 1.8. Wersja wyposażenia dość wysoka (Acenta) jednak nie jestem pewny czy mam ESP (prawdopodobnie nie) i nie mogę znaleźć wiązki przewodu do podłączenia fabrycznego subwoofera bo takiego też nie mam. Pod siedzeniem pasażera znajdują się różne przewody. Z przodu fotela pod kolanami są jakieś wpięte natomiast za fotele luźne 2 wiązki związane jedna wygląda jak do podłączenia głośnika i jest 2-pinowa a druga 3-pinowa z przewodami w jednym rzędzie. Czy ktoś mi może pomóc znaleźć odpowiednią wiązkę lub potwierdzic ze te 2 są odpowiednie do podłączenia tego plastikowego subwoofera jak w poniższej aukcji Z góry dziękuję za odpowiedź. http://allegro.pl/nissan-primera-p12-2002-subwoofer-glosnik-subwofer-i4508110124.html Pod siedzeniem powinny być tylko białe wtyczki jedna od pasów, druga od zasilania elektrycznego foteli (silników) każda z dwoma kabelkami, grzanie z trzema kabelkami bodajże żółta. Do subwoofera jest wtyczka z 6-cioma kabelkami, pod siedzeniem pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz600 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzięki chociaż u mnie jest jak na zdjęciach: żółta jest wpięta z przodu pod siedzeniem a te 2 białe luźne mam z tyłu. Gdzie więc szukać tej od subwoofera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Dzięki chociaż u mnie jest jak na zdjęciach: żółta jest wpięta z przodu pod siedzeniem a te 2 białe luźne mam z tyłu. Gdzie więc szukać tej od subwoofera? Witam, wtyczka powinna być pod przodem siedzenia, na twoim 2 zdjęciu pod żółtą wtyczka jest przewyższenie podłogi od strony wewnętrznej jest tam zazwyczaj takie okno a raczej nacięta wykładzina- jeżeli oczywiście dali tą wiązkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazzi Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 (edytowane) tomasz600 jeśli nie znajdziesz wtyczki to rozwiązanie masz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/89447-pod%C5%82%C4%85czanie-fabrycznego-subwoofera-w-p12-vista-schemat/ Edytowane 1 Września 2014 przez Fazzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 tomasz600 jeśli nie znajdziesz wtyczki to rozwiązanie masz tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96435-p12-fabryczny-subwoofer-jak-podłączyć-gdzie-wiązka/ Dałeś link do tego tematu w którym piszemy. Popraw link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz600 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Póki co nie znalazłem a bardzo mi na tym zależy więc pewnie pogrzebię mocniej w któryś dzień albo wyciągnę siedzenie żeby mieć pewność że zrobiłem wszystko by ją znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Póki co nie znalazłem a bardzo mi na tym zależy więc pewnie pogrzebię mocniej w któryś dzień albo wyciągnę siedzenie żeby mieć pewność że zrobiłem wszystko by ją znaleźć. Kolego znalazłeś to czego szukałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz600 Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Nie znalazłem i przestałem, czyżbyś miał jakąś wskazówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Nie znalazłem i przestałem, czyżbyś miał jakąś wskazówkę? No właśnie na wydre czekam bo też mnie to swędzi żeby sobie suba sprawić. Tym bardziej że wydatek nie wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Podpowiem Wam tylko, że nawet jeśli nie macie instalacji pod fabrycznego subwoofera, można ją bardzo łatwo wykonać. Trochę pracy trzeba w zabieg włożyć, ale samo podłączenie to banał. Jak ktoś chce, podrzucę schemat o co tam biega. W zasadzie, to ten subwoofer jest idealny do zastosowania w jakimkolwiek samochodzie, ponieważ posiada wbudowane wejście sygnałowe wysoko prądowe dzięki czemu bierze sygnał z istniejących już kabli głośnikowych. Kiedyś stosowałem przejściówki aby zwykłą tubę basową podłączyć do instalacji głośnikowej w taki sposób (radio nie miało wyjścia na chinch) a tutaj Nissan zrobił gotowe rozwiązanie. Uważam że gra jest warta zachodu, ponieważ ten subwoofer gra bardzo dobrze jak na swoje rozmiary i moc. Nie jest to to samo co skrzynka basowa czy tuba, ale - jak mówię - zważywszy na rozmiary głośnika, to dobrze daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz600 Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 To ja poproszę zamierzam nim śmigać jeszcze chwilę i myślę że warto zwłaszcza jak przedmówca stwierdził wydatek niewielki. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Zdjęcia poniżej. I objaśnienia kolorów przewodów. Kolory na schematach:B = BlackW = WhiteR = RedG = GreenL = BlueY = YellowLG = Light GreenBR = BrownOR or O = OrangeP = PinkPU or V (Violet) = PurpleGY or GR = GraySB = Sky BlueCH = Dark BrownDG = Dark Green W razie konkretnych pytań, pisać tutaj. Ważne aby kupić subwoofer już z wtyczką, bo później rzeźba się robi z jakimś lutowaniem kabli itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anetaandrzej Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Witam Wiem że odpowiadam na stary temat ale może ktoś jeszcze potrzebuje (sam szukałem dość długo) https://zinref.ru/avtomobili/Nissan/009_10_Manual_Nissan_Primera_P12_Service_Manual_ENGLISH/045.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi