Gość 24i605 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam Mam problem z przetłumaczeniem oznaczeń bezpieczników i przekaźników w Nissan Primera p12 2,2 DCI. Mógłby ktoś pomóc będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Może to Ci pomoże, podobne rozwiązanie... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59125-bezpieczniki/?hl=bezpieczniki&do=findComment&comment=766349 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniurasek Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witam, Potrzebuję Waszej pomocy ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć opisu dwóch oznaczeń. Chodzi o skrzynkę bezpieczników w komorze silnika. Konkretnie o te oznaczenia co są w linku: http://zapodaj.net/784343716803e.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Witamy kolegę. Najpierw powinieneś się zapoznać z tematem --- Dlaczego warto uzupełnić profil. Primer trochę jest............................. Prócz tego zerknij na post wyżej....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniurasek Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 1. Jestem kobietą a nie mężczyzną, 2. Napisałam w temacie P12 - czyli moje auto to Primera P12 ale dla spokoju uzupełniłam, mam nadzieję że wystarczy 3. W poście wyżej nie ma dokładnej odpowiedzi na moje pytanie - dokładnie chodzi o oznaczenie "HID LH" oraz "HID RH"... A i FR FOG LAMP ? Czyli mam rozumieć że: H/L RH to lewe światło mijania i drogoweH/L LH to prawe światło mijania drogowe Niestety te oznaczenia to dla mnie czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matiii1986 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 1. Jestem kobietą a nie mężczyzną, 2. Napisałam w temacie P12 - czyli moje auto to Primera P12 ale dla spokoju uzupełniłam, mam nadzieję że wystarczy 3. W poście wyżej nie ma dokładnej odpowiedzi na moje pytanie - dokładnie chodzi o oznaczenie "HID LH" oraz "HID RH"... A i FR FOG LAMP ? Czyli mam rozumieć że: H/L RH to lewe światło mijania i drogowe H/L LH to prawe światło mijania drogowe Niestety te oznaczenia to dla mnie czarna magia. FR FOG LAMP to przednie światła przeciwmgielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toxicity Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 FR FOG LAMP to przednie światła przeciwmgielne front/rear fog lamp czyli przód i tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 1. Jestem kobietą a nie mężczyzną, 2. Napisałam w temacie P12 - czyli moje auto to Primera P12 ale dla spokoju uzupełniłam, mam nadzieję że wystarczy 1- Przepraszam , lecz jak zauważyłaś na forum jest więcej mężczyzn niż kobiet, więc to był powód pomyłki. 2- Co prawda widziałem że był wpis P12, a wpis KOBIETA mi umknęło. Tutaj muszę zaznaczyć że np. rodzaj silnika ma duże znaczenie na rozmieszczenie przekaźników i bezpieczników /choć bezpieczniki często już są opisane/. Łatwiej Ci będzie koleżanko jak sama sprawdzisz. Niczego w tym nie popsujesz ani nie spalisz. U mnie, lecz silnik 2,2 Dci i Tino /lecz Tino praktycznie to samo co P12 i N16/, jest tak. Dwa pierwsze po lewo - to lewe i prawe światło mijania. Trzeci bezpiecznik, to halogeny przednie W środkowym rzędzie mam jeden bezpiecznik do pozycji przód i tył oraz p/mgielny tylny. Napisałem że możesz sama to sprawdzić /może poprzednik robił jakieś zmiany/ więc sama będziesz wiedziała co masz i gdzie. -Włącz najpierw wszystkie światła i obejdź samochód w koło aby sprawdzić czy wszystko działa; -Następnie wyłącz wszystkie światła; -Potem wyjmij pierwszy bezpiecznik; -Włącz ponownie wszystkie światła i sprawdź którego brakuje - jeśli ustalisz, to wsadź bezpiecznik na swoje miejsce i zobacz czy światło "powróciło". --Tak analogicznie postępuj z następnymi zaznaczonymi przez Ciebie bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 15A....H/L LH - Lewa przednia lampa ( chyba postojowa) L od "left" ang. = lewy 15A....H/L RH - Prawa przednia lampa... R od "right" = prawy FR FOG LAMP - Lampy / światła przednie przeciwmgielne HID, to do lamp xenonowych Gdy staniesz naprzeciwko samochodu - patrz odwrotnie... Opis jest "od środka" lewa , po lewej kierownica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moniurasek Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 1- Przepraszam , lecz jak zauważyłaś na forum jest więcej mężczyzn niż kobiet, więc to był powód pomyłki. 2- Co prawda widziałem że był wpis P12, a wpis KOBIETA mi umknęło. Tutaj muszę zaznaczyć że np. rodzaj silnika ma duże znaczenie na rozmieszczenie przekaźników i bezpieczników /choć bezpieczniki często już są opisane/. Łatwiej Ci będzie koleżanko jak sama sprawdzisz. Niczego w tym nie popsujesz ani nie spalisz. U mnie, lecz silnik 2,2 Dci i Tino /lecz Tino praktycznie to samo co P12 i N16/, jest tak. Dwa pierwsze po lewo - to lewe i prawe światło mijania. Trzeci bezpiecznik, to halogeny przednie W środkowym rzędzie mam jeden bezpiecznik do pozycji przód i tył oraz p/mgielny tylny. Napisałem że możesz sama to sprawdzić /może poprzednik robił jakieś zmiany/ więc sama będziesz wiedziała co masz i gdzie. -Włącz najpierw wszystkie światła i obejdź samochód w koło aby sprawdzić czy wszystko działa; -Następnie wyłącz wszystkie światła; -Potem wyjmij pierwszy bezpiecznik; -Włącz ponownie wszystkie światła i sprawdź którego brakuje - jeśli ustalisz, to wsadź bezpiecznik na swoje miejsce i zobacz czy światło "powróciło". --Tak analogicznie postępuj z następnymi zaznaczonymi przez Ciebie bezpiecznikami. Haha wybaczam Dzięki za pomoc Piszę tutaj w sumie w imieniu ojczulka ponieważ chce on halogeny podłączyć i nie wie co jest do czego, nie zna się na angielskim w ogóle a ja nigdy nie miałam styczności z bezpiecznikami i ich opisami. Ogólnie kombinowaliśmy z włączaniem i wyłączaniem świateł. Samych halogenów nie mamy podłączonych, jest to w planach, tata jakimiś specjalnymi narzędziami coś mierzy i szuka co do czego jest (nie pytajcie mnie o co chodzi dokładnie bo nie oriętuje się aż tak bardzo ). Istnieje podejżenie że brakuje przekaźnika... W razie czego będę się już pytac o te halogeny w innym temacie. Informacje jakie mi podaliście przekażę ojczulkowi i niech sobie wszystko rozkminia Ps kocham załatwiać coś za kogoś hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp3 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam klubowiczów mam pytanie ? w moim nissanie p12 1,9 dci klema plusowa ma bezpieczniki ..jeden mi padła ..ten pojedyńczy czy się go wymienia ? a jak nie to co z nim zrobić żeby był dobry pozdro i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi