ceniakenzo Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 nie wiem nie znam się, ale ja chce takiego kinetyka jakiego ma Clinik kapitalna lina, naprawdę warto było by się takim czymś zainteresować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 a mnie się wydaje że on jest za "twardy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 testowany wiele razy, nawet szarpnięcia nie czuć przy wyciąganiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Popieram enza jest rewelacyjny a na wielu kinetykach już wyciągałem i byłem wyciągany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A ja pisałem o kinetyki Clinika a nie Enza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Ja niestety jeszcze liny kinetycznej się nie dorobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Dzięki Panowie za słowa uznania. W sumie to bardziej dla żony, bo ten kinetyk to prezent od niej :-). A do samej liny to polska produkcja firmy lin-sznur http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=6480576&id=3 Wersja 22t. Hugh pamiętaj że wtedy na Słowacji przedłużaliśmy ją jeszcze stalówką... może dlatego masz złe wspomnienia :-) Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Hugh pamiętaj że wtedy na Słowacji przedłużaliśmy ją jeszcze stalówką... może dlatego masz złe wspomnienia :-) podstawy fizyki mi mówią że to nie ma związku a jakie szekle wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak to nie ma różnicy? przy szarpnięciu stalówka zapewne była nie naciągnięta i pierwsze co poczułeś strzał naciągającej się stalówki zapewniam cie Hubert, że przy wyciąganiu samym syntetykiem nie czuć żadnego strzału co do szekli nie mam zdania ale chyba powinny być bardzo wytrzymałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 to zagadka czemu jest lina 22t najlepsza a szkela 4,75t do kompletu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) bo chodzi o to byś nie rozciągną tej liny na maxa , teoretycznie taką na 4,5 tony jak szarpniesz to się naciągnie i będzie działać jak sztywna lina , 22t nie rozciągniesz więc zawsze będzie elastyczna a o to chodzi . Więc te 22t to wytrzymałość maksymalna nie osiągniesz jej nigdy przy szarpaniu auta .Linę dobierasz do wagi i ogumienia auta , jak masz opony at to liny 22t w błocie nie rościągniesz i będzie działać jak sztywna . Edytowane 15 Marca 2016 przez dziarus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Nie studiowałem fizyki tylko fizjoterapię, linę kupiłem ma czuja, wszyscy którzy byli na jej końcu są bardzo zadowoleni. Nie jest za sztywna, nie jest za miękka. Mogę śmiało polecić do auta typu T1. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 to zdradź tę tajemnice 28mm czy 32mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clinic112 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 32mm, 22t, linsznur made in Poland. Wysłane z mojego ASUS_Z00AD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikucki Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 kumpel jeździ na lawecie, od lat używa kinetyków Warmel http://www.zawiesia.pl/produkty.php śr. 32mm i zawsze sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caesar Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A ja zrobiłem sam takiego kinetyka: Mając linę asekuracyjną alpinistyczną (z dawnych lat) ok. 40m związałem ją w pętlę płaskim węzłem. Zaczepiłem w stałym punkcie z podziałem na 3 części i w 3 osoby (żona, córka i ja) zapletliśmy ją w równy warkocz długi ok. 10 m. Oba końce zabezpieczyłem taśmami gumowymi samowulkanizującymi - dokładnie to taśmy izolacyjne wn. i śn. oraz rurą termokurczliwą ostrożnie ją obkurczając tworząc duże ucha. Bilans jest taki, że wytrzymałość jest 6x, gdzie x oznacza odpadniętego od ściany człowieka i nie zabija go wstrząs napinającej się liny. Wyciągałem tym z rowu busa na przełęczy Jakuszyckiej w głębokim śniegu zakopanego za jego firmowy zaczep do holowania. Także Patrola i inne... Działa bardzo łagodnie - długo się wyciąga i to co jest podczepione bez szarpnięć wyjeżdża za 1 razem. Samoróbka ! ale miła w użyciu. Polecam fizykom doświadczalnym ! Zdj. na życzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi