paulpk Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Witam, jak w tytule, bo szukam i jakoś kiepsko mi to idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Jeśli szukasz przepustnicy sterowanej silnikiem krokowym to jest to co zaznaczone na rysunku. Dostać się do przepustnicy można przez zdjęcie górnej części plastikowej obudowy, po ingerencji mechanicznej w przepustnicę należy przeprowadzić adaptacje , sprawia problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Jeśli szukasz przepustnicy sterowanej silnikiem krokowym to jest to co zaznaczone na rysunku. Dostać się do przepustnicy można przez zdjęcie górnej części plastikowej obudowy, po ingerencji mechanicznej w przepustnicę należy przeprowadzić adaptacje , sprawia problem. Dzięki za odpowiedź, czyli wnioskuje że to na załączonej fotce jest w środku w przepustnicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Nie . To jest elektrozawór sterowania faz rozrządu , zamontowany w pokrywie zaworów < aluminiowy dekiel > , sterowany przez sterownik silnika , w odpowiednim momencie puszcza olej na mechanizm w kole zębatym wałka rozrządu ssącego i przyśpiesza otwarcie zaworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jeszcze raz wielkie dzięki, zastanawia mnie tylko fakt dlaczego na np. Allegro jest to sprzedawane jako właśnie krokowy http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5123903574&ref=last-visited Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANDRZEJ104 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dość popularna nazwa to " czujnik faz rozrządu " , Kolego czego szukasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulpk Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dość popularna nazwa to " czujnik faz rozrządu " , Kolego czego szukasz ? No na to pytanie już mi odpowiedziałeś, bo szukałem krokowego i wiem już gdzie jest..dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.