Gość Defender Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 witam, proszę o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu. chodzi o to że w posiadanej przeze mnie micrze znajduje się inteligentny kluczyk i posiadam do niego jeden oryginalny kluczyk z działającym pilotem i drugi kluczyk ktory różni się grotem ale ma zaprogramowany immobilizer i z kluczyka mogę go odpalić, ale nie działa w nim pilot i nie mogę go urzywać jako smart key. pytanie moje brzmi czy mogę jakoś zaprogramowac ten pilot żeby działał jako oryginał? wiem ze w normalnej wersji mozna było zakodowac poprzez wkładanie oryginalnego kluczyka do stacyji potem włączanie i wyłaczanie centralnego itd. a nie wiem jak bedzie z tym kluczykiem. czy ktoś jest w stanie mi pomóc? PS. czy jak posiadma oryginalny działający smart key to bez wkładania kluczyka do stacyjki moge odpalić auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Możesz zaprogramować (np. w aso) Możesz odpalać auto bez kluczyka ,toż po to masz smart-key. Kluczyk może być np. w kieszeni czy torebce ,ale przy zapalaniu MUSISZ wcisnąć pedał hamulca!(zakładam że masz sprawną bateryjkę w kluczyku - pali się po przekręceniu symbol kluczyka na zielono) oryginalny kluczyk ma grot schowany w obudowie. Przesuwasz dolną część i jest złożony jak scyzoryk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.