Gość sas_ha Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Witam mam problem z sunny 2.0 d a konkretnie z akumulatorem. dzis rano nie odpalilem bryki akumulator chyba padl?? tylko dlaczego jezeli byl prawie nowy?? czyzby ladowanie i alterntor??? dodam ze dojezdzam nim codziennie rano do pracy 1 km )))) i narazie nigdzie dalej czy to mozliwe zeby sie rozladowal tak szybko?? moze alternator zepsuty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 Podczas odpalania diesel potrzebuje na rozruch okolo 50 % mocy akumulatora. Niestety czesto ludzie czepiaja sie akumulatorów, a winny jest rozrusznik lub polaczenie kabla masowego lub kabli przy orzuszniku lub tez zaciskow na klemach. Ale w Twoim przypadku jesli jezdzisz do pracy tylko 1 kilometr to kiedy ten akumulator ma sie naladowac.Jak odpalisz samochod i jedziesz na swiatlach, to alternator jest obciazony i zeby dobrze naladowac akumulator, to trzeba okolo 15 km przejechac. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 sprawdz jeszcze swiece bo moga ci grzac dluzej niz jest to wymagane takie swiece potrafia rozladwoac aku bardzo szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 w nissanach diesel swiece grzeją dłużej i jest to normalne więc jak jeździsz 1 km to grzeją cały czas a tak na marginesie byś się wstydził dla zdrowia byś pochodził na pieszo ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dzida Opublikowano 16 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2005 Nie wstyd Ci palić diesla żeby przejechać 1 km. :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 18 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2005 no km. to troche malo jak na dieselka :? moze faktycznie na piechote taniej to a i zdrowiej wyjdzie a na weekend gdzie za miasto aby autko sobie pojezdzilo ja dojezdzam codziennie do pracy cos okolo 11km w jedna strone i zastanawiam sie czy to nie za malo :? i sprawdz sobie czy akumulator laduje jesli nie to szukal bym cos w alternatorze :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 ja bym szukal przyczyny w alternatorze lub akumulatorze ewentualnie w swiecach moga grzac za dlugo pelna moca (u mnie tak bylo co doprowadzilo do naprawy alternatora) musisz miec gdzies cos nie tak mialem porzypadek ze padl mi akumulator gdyz samochod stal na otwartych drzwiach dosyc dlugo i sie rozladowal calkowicie zostal odpalony z popychu po okolo 30 sekundach zgasilismy go i odpalilsmy ze stacyjki co wskazuje ze w tak krotkim czasie sie naladowal wiec u ciebie jest cos napewno nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sas_ha Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 sprawdzali mi ladowanie i mial 14,26 bez i ze swiatlami to chyba z alternatorem wszystko ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafalski Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 sprawdzali mi ladowanie i mial 14,26 bez i ze swiatlami to chyba z alternatorem wszystko ok?? no tak wychodzi ze oki przynajmniej jesli chodzi o akumulator :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sas_ha Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 akumulator walniety!!! 3 cela sie oberwała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raveland Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 wiedzialem ze to musi byc cos nie tak przy takim ladowaniu jak ma sunny to jest niemozliwe zeby nie dalo rady go odpalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi