czopulen Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Dobry wieczór, mam takie pytanie gośću mi wymieniał standardowo oleje filtry i przy okazji łożysko przednie oraz osłony do amortyzatorów. Odebrałem auto jedzie hamuje, stręca niby wsio ok. Ale po rozpędzeniu pojazdu powyżej 100km/h i wciśnięciu pedał hamulca słychać buczenie i czuć drgania na kierownicy. Do 100 hm/h niewyczuwalne niemal. Dodam, że dopiero co wróciłem z nad morza ~650km i nie było bicia. czy mechanior mógł coś sknocić czy po prostu niefart i np tarcze do wymiany?? bo co innego by mogło boleć auto??? Przy okazji zaptam podczas mocnego skrętu w lewo czy prawo auto potrafi zdławić się i zgasnąć jak i na benzynie i na podtlenku GAZU, a jak nie zgaśnie to tak jakby oddcinało wspomaganie. Nie dziesie się to za każdym razem ale dość czesto. Kiedyś wyczytalem, że parownik coś tam pod złym kątem musi być, no OK ale to od gazu a na bezynie tez takie cuda się dzieją, za wszelkie wskazówki dziękuję :drinkchampagne: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 prawdopodobnie tarcze sie zwichrowały, i niema płynu do wspomagania, albo układ wspomagania masz zapowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Kola dobrze dokręcił? Przy skręcaniu na luzie ci gaśnie ? To zacinającą sie przepustnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Przy wymianie łożyska zdjął tarczę, a nie zaznaczył który otwór tarczy na której szpilce. Założył inaczej i tarcza źle siadła, stąd bicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Płyn do wspomagania jest i to nowy. Koła dokręcone. Tak, na luźie też potrafi się rozkraczyć. W pierwszej kolejnosći zrobie jak pisaliście, dzięki wszsytkim za rady - jesteście wielcy teraz można iść spokojnie spać dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 koła kołami ale czy śruba centralna na przegubie dokręcona? czasami przez omyłke można zapomnieć dociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Mógł również założyć inaczej klocki /czytaj-inaczej niż były przed demontażem (z przodu tarczy, założył na tył tarczy)/ i teraz muszą się dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Dzisiejszy dzień zleciał błyskawicznie i auto nie było ruszane. Jutro ściągamy tarcze i sprawdzamy na tokarce czy są proste, w między czasie do sprawdzenia idą alusy (czy nie odpadły jakieś ciężarki) sprawdzimy również to co kolega mirekg9 napisał co do wypowiedzi Przy wymianie łożyska zdjął tarczę, a nie zaznaczył który otwór tarczy na której szpilce. Założył inaczej i tarcza źle siadła, stąd bicie. a jak zakłada się nowe tarcze to co wówczas ? kolego Gawa pytałem i mówił, że dokręcił (coś wspomniał 280 czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 a jak zakłada się nowe tarcze to co wówczas? Czyści się wszystko z nagaru, a tu zdjął i założył na rdzę. Nie dziwne że przed wymianą nie biło? Tarcza się zwichrowała u mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Nie zrozum mnie źle, tak tylko zapytałem aby mieć jakieś kontrargumenty też jestem pełen podziwu bo auto przejechało z 1500 kilometrów niemal w ciągu i było elegancko. Będę walczyć z 'Januszem' mechaniorem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Też tylko zapytałem. Powodzenia i daj znać co wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopulen Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Majster na tokarce stwierdził, że są lekko scentrowane tarcze zjechał "10?" mechanior poskładał i bicie zaprzestało ;-) dzięki wszystkim za zaangażowanie :0recourse: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastiw Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Moje też trochę biją przy hamowaniu, głównie po rozgrzaniu tarcz, ale na razie primera wyczerpała już swój limit na naprawy, więc musi poczekać na korektę/ wymianę tarcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pootietang Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mechanik po naprawie pojechał na jazdę próbną i dał Primerce popalić zapewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Mechanik po naprawie pojechał na jazdę próbną i dał Primerce popalić zapewne. Wyraź się kolego do którego postu się wypowiadasz - bo jasnowidzami nie jesteśmy. Natomiast jeśli, dajesz tutaj swój pierwszy post -- i ma on dotyczyć Twojego problemu, to również trzeba to zaznaczyć. Nie ma tutaj pisania od --"tak sobie". Do tego są inne działy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi