Marekch Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Witam Poszukuję schematu instalacje elektrycznej do w/w modelu, chodzi mi dokładnie o układ świateł. Postanowiłem zamontować sobie w qaszance moduł, który redukuje moc świateł drogowych(zwykłe reflektory) od 20 do 40% i zamienia je w światła do jazdy dziennej. Nabyłem taki moduł ale przy próbie montażu pojawił się problem ze zlokalizowaniem odpowiednich przewodów w skrzynce bezpiecznikowej pod pokrywą silnika. Zlokalizowałem bezpieczniki ale nie potrafię znaleźć odpowiednich przewodów. Udało mi się podłączyć układ bezpośrednio przy reflektorach i działa całkiem fajnie ale przyznam, że sposób montażu nie wygląda zbyt profesjonalnie (zbyt duża plątanina przewodów między reflektorami i skrzynką bezp.) Jeżeli Ktoś ma możliwość podesłania mi tego fragmentu schematu to byłbym wdzięczny. Potrzebuję zlokalizować w skrzynce przewód zasilanie bezpośrednio z akumulatora, zasilanie po stacyjce, wyjście światło drogowe prawy reflektor, wyjście światło drogowe lewy reflektor oraz wyjście na żarówki świateł pozycyjnych. Za wszelką pomoc dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysz14 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Może to ci coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marekch Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Może to ci coś pomoże.post-82856-0-21534600-1427916781.jpg Wielkie dzięki zostają mi jeszcze do zlokalizowania przewody wychdzące do świateł drogowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.