kubalon Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Też nad Tucsonem się zastanawiałem, miałem i30 przez 7 lat nic kompletnie się nie dział, jakie masz wrażenia z jazy Tucsonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Proponuję założyć HP w subie Pulsara i tam przenieść tych kilka / kilkanaście postów - de facto nic nie wnoszących do głównego tematu "Pulsar 1.2 / 1.6" Decyzja - do panów moderatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 To można powiedzieć martwy temat, bo 1.6 w PL właściwie nie występuje. Kubalon, odpowiedziałem na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cooper Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 To można powiedzieć martwy temat, bo 1.6 w PL właściwie nie występuje. Kubalon, odpowiedziałem na priv. witam wszystkich , mam 2 letniego pulsara około 47 55 tys km przejechane , bierze olej , serwis twierdzi że to norma , czy u was też to występuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 witam wszystkich , mam 2 letniego pulsara około 47 55 tys km przejechane , bierze olej , serwis twierdzi że to norma , czy u was też to występuje ? U mnie od przeglądu - do przeglądu, ile wlali tyle jest. Może od samego początku dawałeś mu wycisk ?? Ja przez 1500 km jeździłem delikatnie, nie przekraczałem obrotów 3000 i prędkości 100. Może dlatego Pulsar mi się odwdzięcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ja robiłem podobnie i też problemu olejowego nie mam. Witam Ja niestety też tak robiłem i problem się pojawił, wizyta w ASO, nowy soft, większe spalanie benzyny,nie ma takiej mocy jak wcześniej, zredukowana turbodziura, brak zużycia oleju. Niby lepiej a jednak gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 U mnie od przeglądu - do przeglądu, ile wlali tyle jest. Może od samego początku dawałeś mu wycisk ?? Ja przez 1500 km jeździłem delikatnie, nie przekraczałem obrotów 3000 i prędkości 100. Może dlatego Pulsar mi się odwdzięcza A od tego przeglądu do przeglądu przejeżdżasz 10tkm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 A od tego przeglądu do przeglądu przejeżdżasz 10tkm? Ciut poniżej 8000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ciut poniżej 8000Ja mam takie wrażenie z różnych aut, że tak do 8-10tkm to oleju,nawet w autach go lubiącego, nie ubywa jakoś szybko. Później zaczyna się szybsza degrengolada, dlatego wyznaję zasadę rok lub 10tkm i do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 A moim zdaniem - biorąc pod uwagę obserwacje uzytkowników, każdy 1.2 DIGi-T bieże olej tylko w niektórych przypadkach tego nie widać na bagnecie. Dlaczego tak sądzę? Dlatego, że w moim przy 12k km poziom na bagnecie był max - nie mam dowodów, ze fabryka zalała mniej bo tego nie sprawdzalem (wstyd..) ale tez myślę że w fabryce prędzej zalali 3/4 niż max więc wydaje mi się, że w moim przybyło ale.. z powodu dostawania sie paliwa do oleju (zapach benzyny na bagnecie). Ja robię krótkie odcinki, więc może paliwa dostawać się więcej, ale ci co robią dłuższe przebiegi mogą mieć tak że oleju ubywa a uzupełnia się paliwem. Po przeglądzie zrobiłem zdjęcie bagnetu - 3/4 poziomu i będę obserwował co będzie za 5-6 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Te nowoczesne silniki tak maja, lubią podpijać benzynkę przy eksploatacji na krótkich dystansach. Zwracamy na to uwagę bo najczęściej w starszych bryczkach ubywało oleum lub teź trzymało poziom ale nie przybywało. Wystarczy przegonić wozidlo na trasie i wróci do normy, tak w kółko bo TTTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Każdy silnik bierze olej to wynika z konstrukcji silnika spalinowego - jeden śladowe ilości, a inny całkiem sporo.Bierze, a czasem miesza z benzyna, więc tego nie widać. Spalniem do 200ml bym sobie w ogóle głowy nie zawracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Po dwóch latach spędzonych z Pulsarem dziś przychodzi dzień pożegnania z tym fajnym samochodem. Noo nieeeee!..... Już nie Nisian? Co tam teraz masz? Golfa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Zdrajca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Oj tam od razu zdrajca trzeba czasem poeksperymentować. Od 2 tygodni też mam Pulsara, tzn. stoi u dealera gotowy do odbioru, ale czasu brak na odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 ... też mam Pulsara, tzn. stoi u dealera gotowy do odbioru, ale czasu brak na odbiór. Gdzie odbierasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 W Przeźmierowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Pulsar i Golf mają jedną podstawową zaletę, która jest dla nich wspólna - są służbowe. To wyjaśnia wszystko - w takim przypadku wszelkie opinie porównawcze są w pełni wiarygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Nieskromnie powiem, że są dość obiektywne... Co do tego, nigdy nie miałem najmniejszych wątpliwości ... i powiem skromnie - zawsze ceniłem Twoje opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Strider jak widzę masz Golfa Spotrsvana, jak się sprawuje i jak jeździ. Pytam dlatego że o mały włos byłbym czymś takim jeździł, rok temu oglądałem w ładnej konfiguracji i podobał mi się, gdyby był z innym silnikiem pewnie bym kupił ale opinie o 1,4 TSI zrobiły swoje i dzięki temu trafiłem na to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Dzięki śliczne, to jest opina o jaką mi chodziło, spokojna i rzeczowa, oglądałem w pięknej konfiguracji, z navi. pół skórą jednym słowem miał wsio, i byłem naprawdę zdecydowany tylko znajomi mechaniory odradzali ze względu na silnik, no nic może kiedyś z innym silnikiem się skuszę, osładza mi to że trafiłem na to forum które jest po prostu przyjazne. Żeby nie było że narzekam na QQ jestem zadowolony, jak do teraz nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Toteż w sezonie na rower wykręcam więcej km niż autem, Dustera nigdy nie brałem pod uwagę a opinia o TSI to już wręcz legenda w sieci, pytałem w salonie czy to ten feralny silnik Pan sprzedawca nie potrafił konkretnie odpowiedzieć no i została QQ zwycięzcą rodzinnego plebiscytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Popieram dobre myślenie i oby zawsze się sprawdziło, to tak jak z rannym wstawaniem lepiej w humorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Legenda legendą, ale to powód m/i wprowadzenia przez VAG całkiem nowej palety silników. Sprzedaż Passata z poprzednimi spadła, a i na rynku wtórnym tragedia, jak określił kierownik audi/wv/skoda u nas. "Skody ida audi też, a vw nie" jego słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Sprecyzuję, chodziło o Passata w ogóle, a 1.6 tdi zaszkodziła afera z nim związana i chyba chodzi o wizerunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi