EnJoy89 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Witam. Mam problem z radiem. Włącza się kiedy chce. Bywa różnie z czasem. Odpala się po 5,10 minutach i czasami dłuższym czasie. Nie wiem czy to wina gdzieś na w kostce czy też gdzieś indziej. Ktoś miał może podobny problem albo kto wie jak to rozwiązać? Pozdrawiam, EnJoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Raczej to nie wina kostki a samego radia. Którego Patka masz R50 czy R51? Niestety w grę wchodzi tylko naprawa radia ze względu na parowanie z VIN'em autka. Innymi słowy nie zamontujesz byle jakiego radia kupionego na np. Allegro od innego Patka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnJoy89 Opublikowano 11 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Raczej to nie wina kostki a samego radia. Którego Patka masz R50 czy R51? Niestety w grę wchodzi tylko naprawa radia ze względu na parowanie z VIN'em autka. Innymi słowy nie zamontujesz byle jakiego radia kupionego na np. Allegro od innego Patka. Posiadam Pathfinder R51 . Zapewne praktykanci zepsuli. Serwis się powiem brzydko wypiął na mnie i powiedzieli że oni nic nie grzebali. Do tego zmieniarka nie działa.. Mógł się uszkodzić mechanizm ? Albo coś się mogło zaciąć ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Tutaj wszystko jest możliwe. Opcje masz dwie, albo kupisz dedykowanego chińczyka albo Android Project. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 nie wiedzialem, że oryginalne radio jest jakoś "parowane" z VIN doczytałem że jakiś gość zmieniał sobie na Panasonic CQ-C7203U i nie miał problemu inny na JVC jeśli masz odrobinę chęci i umiejętności ja bym na początku posprawdzał kostki, potem miernik i napięcie, masa (bardzo prawdopodobne), czy napięcie się pojawia od razu czy jest podawane po 10 minutach a może to jest tylko impuls na youtube są filmiki jak to rozebrać znajdź sobie schemat okablowania (np. nissan pathfinder r51 stereo wiring diagram) na zgranicznych forach jest mnóstwo informacji o tym modelu i stereo (możesz użyć tłumacza google) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Trudno żeby miał problemy z podłączeniem, wystarczy adapter ISO do instalacji i podłączysz wszystko. Problem zaczyna się gdy chcesz wymienić radio na oryginalne Nissana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 13 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 możliwe, że jest jakiś sposób żeby to obejść , trzeba szukać , czytać po necie, czasami aby znaleźć taką informację trzeba dzień dwa, odbudowa silnika PCM Mustang Cobra MPI elektryki zajęło mi rok :-), a mechanicznie tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Bez Consulta sprawa nie do zrobienia. W kostce jest kabel który łączy radio z BCM samochodu i jeśli VIN się pokrywa to radio odpala jeśli nie to wyrzuca komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.