Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chcesz kupić używane QQ? - pytaj tu :)

mucka38
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

szukam qq, moze byc także delikatnie uszkodzony 

koniecznie 2.0dci - fajnie aby mial napęd 4x4

budżet - max 40tys

co powiecie o aucie 

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-0-dci-4x4-panorama-C29432731.html

moze ktos by mogl mi je sprawdzic odplatnie ? bo mam ponad 500km

Pewnie od dziadka albo babci koniecznie;  rocznik lata 30te z takim przebiegiem stał na dywanie :) Najlepsze jak pisze ze uszkodzone jak na zdjęciach (auto chwile po myciu polane wodą lepiej wychodzą na zdeciach nie widać niedoskonałości może lakier bardziej porysowany i matowy itp.) bo jak by powymieniał co do zrobienia to cena już by nie była atrakcyjna. mysle ze 22-25 pln warte Pod warunkiem ze silnik i reszta oki.

Auto całe pobijane dla mnie jak z Niemiec to możliwe że zrobione pod ubezpieczalnie jeśli tak to pytanie dlaczego .....  

Nie licz na to, że jeśli jest sprowadzony i jest z 2007 roku to naprawdę ma 75kkm. W Polsce cofanie liczników nie jest zabronione, na Zachodzie już tak.

Druga rzecz: najnowsza metoda handlarzy to naprawić auto ze stanu totalnej agonii i zostawić małe wgniecenie na blotniku, drzwiach albo klapie- zeby uspic czujność. Tak wiec miernik lakieru, sprawdzenie śrub i blachy pod uszczelkami na bank.

• 4 tygodnie później...

Witam wszystkich.

Nosze sie z zakupem QQ +2. Znalazlem oferte na rocznik 2011, 2.0dCi, automat, 4WD, ~55k km

I teraz tak, na co patrzec przy ogladaniu?

Co zazwyczaj sprawia problemy tutaj?

Czy silnik sprawia problemy (wczenisje mialem Lagune 1.9dci i silnik byl ok, a ludzie mowili ze 2.0 jest lepszy)?

Czy silnik jest na lancuchu?

Czy automat sprawia problemy? Ile tam jest biegow? 6 ?

Czy naped 4WD bywa problematyczny?

Przebieg bedzie potwierdzony w serwisie, ale ~55kkm w 2 lata wyglada bardzo realistycznie.

Jak jest z iloscia mniejsca z tylu (na drugim rzedzie)? Da sie zmiescic osobe miedzy 2 foteliki dla dzieciakow? :)

Dzieki wszystkim!

Edytowane przez jaceq83

Serio?

Czy ma ktos porownanie z laduna 2?

Jest mniej / wiece / porownywalnie miejsca?

Pytam bo wlasnie sie owej pozbylem i dalo by mi to dobre porownaniu zanim pojade ogladac QQ (w przyszlym tygodniu pewnie jakos).

Osoba a OSOBA ...;) Może zmieści się ale o komforcie niech zapomni.

Na pozostałe kwestie napewno znajdziesz odpowiedzi przeglądając forum.

Witam was , unikajcie tego auta http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-way-1-5dci-110km-stan-fabryczny-i3334081376.html

jak ognia ! , auto po dobrym wypadku ,malowane pol auta , silnik nie ma orginalnych zaczepów tylko jakies sztukowane , jest lekko skoszony , tylna klapa zle spasowana , ogolnie w ASO sie za glowe lapali.

Mam jeszcze jedno pytanie (na ktore nie widze odpowiedzi), czy skrzynia automatyczna w QQ tez pochodzi z renault czy jest to wytwor japonski?

Automatyczne skrzynie biegów są Made in Japan .

Witam was , unikajcie tego auta http://allegro.pl/nissan-qashqai-i-way-1-5dci-110km-stan-fabryczny-i3334081376.html

jak ognia ! , auto po dobrym wypadku ,malowane pol auta , silnik nie ma orginalnych zaczepów tylko jakies sztukowane , jest lekko skoszony , tylna klapa zle spasowana , ogolnie w ASO sie za glowe lapali.

Heh a tak pięknie zaprezentowane, wygląda jak rzeczywiście z salonu :).

Heh a tak pięknie zaprezentowane, wygląda jak rzeczywiście z salonu :).

Dokładnie miałem to samo wrażenie.

• 5 tygodni później...

Witam serdecznie. Od pewnego czasu przymierzam się do kupna Nissana QQ. Nigdy nie miałem do czynienia z tymi samochodami i trochę pośród nich błądzę;) Chciałem jechać obejrzeć to auto 

http://www.uzywane.plichta.com.pl/oferta/579,nissan-qashqai-hatchback-1461-b127

Czy moglibyscie dokonać małej oceny tego egzemplarza po tym ogłoszeniu i trochę wiecej powiedzieć o tym modelu? Z góry dziękuję za odpowiedź.

http://otomoto.pl/nissan-qashqai-2-4x4-tekna-2-0-C30194901.html

Nie dajcie się skusić na to ogłoszenie... Na zdjęciach jest moje auto, które sprzedałem jakiś czas temu.

Tutaj natomiast sprzedający po prostu bezprawnie wziął moje zdjęcia i mój opis... aż strach się bać co za złom się za tym kryje...

Bezczelność nie ma granic.

Już nie Twoje ...! Twoja tylko pozostała fotka . .

A może to nabywca  auta ten anons zamieścił ?

Pewnie nie zdążył przerejestrować, ceny też nie zmienił to co miał kombinować;)

Ale jeśli jest tak jak piszesz to dobrze ,że ostrzegasz innych !

Już nie Twoje ...! Twoja tylko pozostała fotka . .

W gruncie rzeczy już nie moje auto - masz rację :)

Mimo to zrobiłem małą inwestygację i nabywca mojego auta jest szczęśliwym użytkownikiem i nie zamierza się z nim rozstawać.

Cena sama w sobie powinna być ostrzeżeniem, bo jest grubo poniżej rynkowej wartości. Aha - w moim ogłoszeniu podawałem VIN, tutaj go usunięto.

Także ogłoszenie to ściema :(

Edytowane przez Michal_k

• 5 tygodni później...

... a ja właśnie umieściłem ogłoszenie sprzedaży mojego QQ na forum, w dziale "Giełda".

Pomimo kilku usterek, które nierzadko pomagali mi rozwiązać forumowi koledzy, jestem bardzo zadowolony z QQ, ale czas już na zmianę na automatyczną skrzynię biegów :)

Edytowane przez Blixten

... a ja właśnie umieściłem ogłoszenie sprzedaży mojego QQ na forum, w dziale "Giełda".

Pomimo kilku usterek, które nierzadko pomagali mi rozwiązać forumowi koledzy, jestem bardzo zadowolony z QQ, ale czas już na zmianę na automatyczną skrzynię biegów :)

Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi. Też już "dojrzałem" do automatu, zrealizowałem i jestem zadowolony :)

Podpisuję się pod wypowiedzią kolegi. Też już "dojrzałem" do automatu, zrealizowałem i jestem zadowolony :)

Michał powiedz ile Ci pali w mieście (i przy danamicznej jeździe) ?

Witam  mam  zamiar kupić QQ 1,6 benzyna  przeglądam różne oferty  trafiłem na coś interesującego w komisie  CAR-CENTER Chełm Sląski .Może ktoś zna ten komis czy właściciel jest uczciwy!!! nie chcę jechać pół Polski na daremno proszę o pomoc!!!!!!!!!!