Gość mirekg9 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Dziękuję. Dzięki. Może jeszcze raz zadam pytanie i bardziej uściślę. Czy ktoś z posiadaczy benzynowców, może mi podać z dow. rej. dane z rubryk::::: 1) F1 i F2 - DMC samochodu; 2) G - MW samochodu; 3) O1 - DMC przyczepy; 4) P1 i P2 - pojemność, moc: Chodzi mi o dane najbardziej optymalne aby zgrać to z przyczepą kempingową /i do zestawu 3.5t/. Nie wszystkie dane mogę znaleść u wuja Google. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
technopierdoła Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Dziękuję. Dzięki. Może jeszcze raz zadam pytanie i bardziej uściślę. Czy ktoś z posiadaczy benzynowców, może mi podać z dow. rej. dane z rubryk::::: 1) F1 i F2 - DMC samochodu; 2) G - MW samochodu; 3) O1 - DMC przyczepy; 4) P1 i P2 - pojemność, moc: Chodzi mi o dane najbardziej optymalne aby zgrać to z przyczepą kempingową /i do zestawu 3.5t/. Nie wszystkie dane mogę znaleść u wuja Google. Dziękuję. F1-1830, F2-1830 G-1300kg. O1-1200kg. P1-1598, P2-84 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) post niżej Edytowane 19 Września 2013 przez DINO pozostawione dla info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 @nowy2011 poczytaj to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) @nowy2011 poczytaj to Dzięki ! Wpisując podziękowanie tym samym sprawdzam "skuteczność" Twojej instrukcji F1-1830, F2-1830 G-1300kg. O1-1200kg. P1-1598, P2-84 kW ...też 1.6 benz.(po lifcie) P2 - 86kW pozostałe wpisy j.w. Edytowane 19 Września 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) F1-1830, F2-1830 G-1300kg. O1-1200kg. P1-1598, P2-84 kW Dzięki za info. To wszystko dla mnie mało - więc 1,6 117KM odpada. Znalazlem już dane każdego modelu więc najlepsze parametry dla mnie ma 2,0; 140KM; DMC 1960; DMC przyczepy do 1,4t. Edytowane 19 Września 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Witam Szukam i szukam czegoś po lifcie niedaleko od domu i znalazlem cos takiego - Proszę o opinie, może wam sie coś rzuci w oczy http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-6-benz-sal-polska-i-wlascici-C30560082.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pi_tek Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 janus_z, dnia 25 Wrze 2013 - 11:56, napisał: Witam Szukam i szukam czegoś po lifcie niedaleko od domu i znalazlem cos takiego - Proszę o opinie, może wam sie coś rzuci w oczy http://otomoto.pl/nissan-qashqai-1-6-benz-sal-polska-i-wlascici-C30560082.html Pozdrawiam Zastanów się czy przy tym budżecie nie warto dopłacić 9500 zł do nowego - w tej chwili ceny są już od 64.500 zł + promocja z kredytem 4x25 lub 3x33. Znalazłem taka ofertę na Visia 1.6 z metalikiem od ręki za 61.890 + 2400 = 64.290 zł: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-visia-od-reki-4x25-lub-50na50-C30633086.html Co prawda to w Elblągu, więc może nie Twoja okolica, ale za to nówka. Możesz też odpytać dealerów w Twojej okolicy i powołać się na tą ofertę, może też coś obniżą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Zastanów się czy przy tym budżecie nie warto dopłacić 9500 zł do nowego - w tej chwili ceny są już od 64.500 zł + promocja z kredytem 4x25 lub 3x33. Znalazłem taka ofertę na Visia 1.6 z metalikiem od ręki za 61.890 + 2400 = 64.290 zł: http://otomoto.pl/nissan-qashqai-visia-od-reki-4x25-lub-50na50-C30633086.html Co prawda to w Elblągu, więc może nie Twoja okolica, ale za to nówka. Możesz też odpytać dealerów w Twojej okolicy i powołać się na tą ofertę, może też coś obniżą. Pozdrawiam Różnie juz myślę, ale z lakierem nowy wyjdzie około 67 tys, niestety u mnie dealer nie jest aż tak skłonny do negocjacji, twierdzi, że on akurat nie ma presji... a tu powiedzmy dwuletnie auto jeszcze na gwarancji tak pewnie z 14- 15 tys taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Na jesieni (czyli prawie już) wchodzi nowy model. Dealerzy nie bardzo chcą zamawiać dotychczasowy. Warto poszukać dealera, który ma na stoku kilka egzemplarzy. Jest szansa, ze lakier metalik będzie "pół" gratis. A może i lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukent Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam,Szanowni forumowicze, to moj pierwszy post (aczkolwiem mam nadzieję, że nie ostatni) na forum Nissanklubu więc witam wszystkich Złożyło się, że mój dobry kolega będzie sprzedawał swojego Qashqaia - nie będę ukrywał, że napaliłem się na to auto niemiłosiernie, zwłaszcza, że pożyczył mi je na kilka dni i miałem okazję zrobić nim ponad 800 km - bajka zakochałem się od pierwszego kilometra Dane o aucie:Kupiony w Polskim salonie (kolega miał go w leasingu i jest pierwszym właścicielem)Rocznik 07.2010 (wersja po lifcie)silnik 2.0 dCiprzebieg ~ 69 000 kmGwarancja do 2015 roku (w tym roku wykupił jeszcze na 2 lata)Z wyposażanie jest:panoramiczny dachkamera cofaniaBluetoothNawigacja2 komplety kół 17" (opony letnie do natychmiastowej wymiany)Auto jest bezwypadkowe, jedynie w 2 miejscach na zderzaku z tyłu bardzo delikatnie przerysowane parkingowo (wyjeżdzając z miejsca parkingowego patrzył w kamerę i przerysował przejeżdzające auto)Teraz przyszły odkłądając na bok emocje --> kolega chce za auto równo 50 tyś pln - pytanie do Was czy warto za taką cenę je brać.To czego obawiam się najbardziej jest ten silnik diesla z filtrem cząstek stałych, zwłaszcza, że w tygodniu będe nim jeździł niewiele i przede wszystkim po mieście (do pracy w 1 stronę mam 5 km).Obecnie mam benzynę 1,8 którą robię około 14 000 rocznie z tego 8 000 po mieście.Będę zobowiązany za wszelkie podpowiedzi - jeśli potrzebne są jakieś dodatkowe informacje dajcie znaćpozdrawiamLukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Lukent Nie bardzo wiem co można Tobie podpowiedzieć ? Wiesz wszystko i to najważniejsze czyli dokładny 'życiorys" auta ! Cena jest nie zawyżona ale zawsze umowną więc ... ale silnik dla Twoich potrzeb może być nietrafiony ... Napewno sam musisz zdecydować ... lub rzuć monetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Ja z pewnością takie auto bym kupił :-) Co do ceny jest ok. , historia auta ok.,jeździłes autem i znasz to auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Ja tez dużych przebiegow nie robię głownie po mieście i odpukać żadnych problemów z filtrem nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Przy takich przebiegach, w dieslu webasto zimą konieczne , do tego pernamentnie niedogrzany silnik i możliwe kłopoty z dpf.Dla mnie w takich warunkach Pb i kasa zaoszczędzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Przy takich przebiegach, w dieslu webasto zimą konieczne , do tego pernamentnie niedogrzany silnik i możliwe kłopoty z dpf.Dla mnie w takich warunkach Pb i kasa zaoszczędzona.webasto zgodzę sie konieczna sprawa przy tym silniku. Ale w sumie tez dla 5 km trasy czy warto grzać auto i tracić paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukent Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dziękuję za uwagi Auto u mnie w domu byłoby garażowane, tylko w pracy stałoby pod chmurką (aktualnie kolega i w pracy i w domu ma je w garazu) W kwestii ceny - kilka tygodni temu kumpel wymienił hamulce i przedłużył gwarancję więc powiedział, że z ceny 50 kPLN nie zejdzie Nie wiem czy to pytanie na ten dział, ale ze spostrzeżeń, które miałem podczas testowania auta było to, że dźwignia zmiany biegów nie chodziła moim zdaniem płynnie, szczególnie 2 i 3 bieg. Czułem lekk opór i ogólnie dało się odczuć, że przerzuca się coś mechanicznego - nie potrafie tego lepiej opisać Czy ktos z Was też ma takie odczucia co do skrzynki manualnej w QQ? pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dziękuję za uwagi Auto u mnie w domu byłoby garażowane, tylko w pracy stałoby pod chmurką (aktualnie kolega i w pracy i w domu ma je w garazu) W kwestii ceny - kilka tygodni temu kumpel wymienił hamulce i przedłużył gwarancję więc powiedział, że z ceny 50 kPLN nie zejdzie Ja swojego sprzedałem za ciut więcej. A miałem 2.0 benzynę, tekna, rocznik 2009. Czyli Twój kolega wcale nie chce dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Według mnie cena bardzo atrakcyjna, znasz jak wyżej kolega napisał całą historię auta ... nie zastanawiałbym się, lecz kupował. Nie wiem w silnikach dci, ale w benzynie skrzynia nie jest idealnie precyzyjna. Gdzieś na forum masz na ten temat dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blixten Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Lukent, ja Ci sprzedam swojego: bez DPFu i taniej Edytowane 5 Października 2013 przez Blixten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaglyAtakSpawacza Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam, jeste tu nowy jestem zainteresowany kupne QQ. Moze mi ktos polecic jakis dobry silnik ktory toleruje dobrze lpg. I jest w miare malo awaryjny?;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anuchna2013 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Witam wszystkich jestem zainteresowana kupnem QQ 2.0 4x4 CVT benzyna, rocznik od 2010, przebieg do 70 tys km, bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałby sprzedać taki samochód. adres email. anna.pierzgalska@gazeta.pl tel. 733 900 997 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafm Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam wszystkich Chciałbym zakupić QQ. Zainteresowałem się tą ofertą http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-polska-23-vat-C30555331.html co sądzicie o tym. Mam pytanie także dotyczące silnika. Wiem, że chce noPb ale 1.6 czy 2.0 ? Robię około 20 tys rocznie. Z czego połowę w trasie. Osobisie wolałbym mocniejszy ale jak to jest ze spalaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginko75 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam wszystkich Chciałbym zakupić QQ. Zainteresowałem się tą ofertą http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-polska-23-vat-C30555331.html co sądzicie o tym. Mam pytanie także dotyczące silnika. Wiem, że chce noPb ale 1.6 czy 2.0 ? Robię około 20 tys rocznie. Z czego połowę w trasie. Osobisie wolałbym mocniejszy ale jak to jest ze spalaniem ? Na zdjęciach wygląda dobrze, ale to Ty musisz się w nim dobrze i odbyć po prostu jazdę próbną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich Chciałbym zakupić QQ. Zainteresowałem się tą ofertą http://otomoto.pl/nissan-qashqai-salon-polska-23-vat-C30555331.html co sądzicie o tym. Mam pytanie także dotyczące silnika. Wiem, że chce noPb ale 1.6 czy 2.0 ? Robię około 20 tys rocznie. Z czego połowę w trasie. Osobisie wolałbym mocniejszy ale jak to jest ze spalaniem ? no spalanie 2.0 jest z tego co sie tutaj wypowiadali około 1,5 a 2 litry większe. Ale moment a moc na korzyść dwulitrowego silnika chociaż rakieta to to nie jest Sorry myślałem ze o diesla pytałeś. To co napisałem to do diesla dotyczy Edytowane 5 Listopada 2013 przez Dareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi